25 Αυγ 2018

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Η άμεση κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα είναι μεταξύ των
προτεραιοτήτων μίας κυβέρνησης της Ν.Δ., υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. με αφορμή και τους χειρισμούς στην τραγωδία των πυρκαγιών και καλεί τους πολίτες σε συμπόρευση με στόχο την αναγέννηση της χώρας. Λέει όχι στην παροχολογία ενόψει ΔΕΘ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή τους θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όσον αφορά στο νόμο Κατρούγκαλου, δεσμεύεται για την άμεση κατάργησή τους, καθώς όπως επισημαίνει «όχι μόνο επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά, η λογική του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους». Κάνει λόγο για πρωτοφανές άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, σημειώνοντας πως αποτελεί «κίνητρο φοροποφυγής». Η Ν.Δ. έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει «ένα νέο εντελώς βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έχει καμία θέση», τονίζει.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέντευξή του αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας: «Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Όσον αφορά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αυτή όπως λέει «καθρεφτίζουν δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει». «Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση» υπογραμμίζει.



ΑΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη