17 Αυγ 2018

Η Φώφη Γεννηματά ετοιμάζει τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ

Σε τροχιά εκλογικής ετοιμότητας έχει θέσει τον μηχανισμό του Κινήματος Αλλαγής η
Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές πολιτικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες «εξπρές» για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλη Χριστοδουλάκη, και τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου να έχουν αναλάβει μια δύσκολη αποστολή: να αξιολογήσουν σωστά τις προτάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, αλλά και όλες τις εισηγήσεις που έχουν δεχτεί, προκειμένου τα ψηφοδέλτια να ικανοποιούν απαρέγκλιτα το τρίπτυχο «ενότητα - διεύρυνση - ανανέωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλούς νομούς το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις λίστες είναι αυξημένο, ενώ κομματικές πηγές έλεγαν στα «Π» ότι επιθυμία της Φ. Γεννηματά είναι η ουσιαστική ανανέωση των ψηφοδελτίων με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που έχουν ευρύτερο πολιτικό προφίλ και έχουν καταξιωθεί στον επαγγελματικό στίβο.

Στο Λεκανοπέδιο αναμένεται να κατέβουν ουσιαστικά όλα τα βαριά ονόματα. Μετά την κατάτμηση της Β’ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, το πιο πιθανό σενάριο για τη Φώφη Γεννηματά -η οποία έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα σε τρεις εκλογικές περιφέρειες- είναι να κατέβει στον Νότιο Τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στον Βόρειο Τομέα, της Τόνιας Αντωνίου στον Νότιο, καθώς και του Μιχάλη Καρχιμάκη και του Γιώργου Καρρά στον Δυτικό. Επίσης, στα ονόματα που ακούγεται ότι έχουν προταθεί για την ίδια εκλογική περιφέρεια είναι αυτά των Θανάση Λεβέντη, Λάμπρου Ρώσση, Ζέφης Δημαδάμα, Κώστα Κόκορη, Γιάννη Αμοιρίδη, Νανάς Βρυώνη, Τάσου Δαρσινού, Κατερίνας Βαλαβάνη, Γωγώς Καζά, Αλεξάνδρας Σαγγρή, Κώστα Πανταζή, Μαριλένας Χρυσανθοπούλου, καθώς και του πρώην στελέχους του Ποταμιού Παναγιώτη Βλάχου.

Απομένει να ξεκαθαριστεί -έπειτα από συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά- σε ποιον τομέα θα είναι υποψήφιοι η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα σκεφτόταν την παραμονή του στις Βρυξέλλες.

Για την Α’ Αθηνών, πέραν του νυν βουλευτή, Κώστα Σκανδαλίδη, στη λίστα αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, ενώ στο Υπόλοιπο Αττικής η Εύη Χριστοφιλοπούλου φέρεται να έχει επιλέξει τον Ανατολικό Τομέα.

Στην Α’ Πειραιώς, έχουν προταθεί οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Καρύδη, Απόστολου Πόντα, Λάζαρου Αθανασιάδη, Βασίλη Κατσαφάδου και Χρήστου Πάλλη, ενώ στη Β’ Πειραιώς αυτές του πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παντελή Καμά, του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Γεράσιμου Γεωργάτου και της Εφης Παγκάλου.

Σε ό,τι αφορά την Α’ Θεσσαλονίκης, τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι, μεταξύ άλλων, των Χάρη Καστανίδη, Γιώργου Πασχαλίδη, Αντώνη Σαουλίδη, Νίκου Ξυλούρη, Μαρίας Λυκουριώτη και Χρήστου Παπαστεργίου, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης, δίπλα στον νυν βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη, πιθανότατα θα τοποθετηθούν οι Γιάννης Κυανίδης, Σταύρος Ακαλίδης, Ευθύμης Φωτεινός και Παντελής Κουκουλεκίδης. Στη Χαλκιδική την ανανέωση του ψηφοδελτίου θα κληθεί να συμβολίσει ο Απόστολος Πάνας, ενώ τη λίστα θα συμπληρώσουν οι Χρήστος Κομπόγιαννος, Γιάννης Δριβελέγκας, Αρης Κανέλλης, Μάρθα Ζέππου και άλλοι.

Στο Ηράκλειο, πέραν του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι των Μενέλαου Μποκέα, Χρήστου Στρατάκη, Κώστα Βαρδαβά, Φραγκίσκου Παρασύρη, Κώστα Μοχιανάκη, Νίκου Μπουνάκη, Νίκου Γιαλιτάκη και Γιώργου Πιτσούλη.

Στην Αχαΐα, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ως υποψήφιοι έχουν προταθεί οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκος Μοίραλης και Δημήτρης Κατσικόπουλος. Από κει και πέρα, για τη μάχη της κάλπης έχουν προταθεί και άλλα ονόματα, μεταξύ των οποίων αυτά των Ανδρέα Σπυρόπουλου (Θεσπρωτία), Σωτήρη Ζαρμπαλά (Ιωάννινα), Γιώργου Φραγκίδη, Θέμη Ανθρακίδη και Γιώργου Αναστασιάδη για το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς, Βασίλη Κόλλια (Βοιωτία), Μενέλαου Γερονικολού (Μεσσηνία), Βάιου Καλοπήτα (Δωδεκάνησα), Γιώργου Πεταλωτή (Ροδόπη), Δημήτρη Μπερτζελέτου και Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου για την Αρκαδία.

Ακόμη, αυτά των Φίλιππου Σαχινίδη και Θωμά Ψείρα για τη Λάρισα, Κατερίνας Μπατζελή (Φθιώτιδα), Συλβάνας Ράπτη (Κέρκυρα), Πάρι Κουκουλόπουλου (Κοζάνη), Κώστα Κιτιξή και Γιώργου Χιονίδη για την Πιερία, Αγαθής Μακρίδου και Κικής Παπαδάκη για την Πέλλα, Αγγελου Τόλκα και Μιχάλη Χασιώτη για την Ημαθία.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπα εκτός πολιτικής θα συμμετάσχουν στη μάχη του σταυρού. Ανάμεσα στα πολλά ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των δημοσιογράφων Κώστα Χαρδαβέλλα (B’ Αθηνών), Δημήτρη Στάμου (Δυτική Αττική) και Χρήστου Μέγα (Αρτα).

Γρίφος με πέντε στελέχη
Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. καλείται να λύσει πέντε γρίφους σχετικά με τις υποψηφιότητες των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Καμίνη, Παύλου Χρηστίδη και Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί μεταξύ Α’ Αθήνας και Αχαΐας, ενώ άγνωστο παραμένει αν και πού θα είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τον δήμαρχο Αθηναίων σενάρια τον θέλουν υποψήφιο ευρωβουλευτή, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της ηγεσίας και θα συνδράμει σε όποια περιφέρεια τού ζητηθεί. Οσον αφορά την υποψηφιότητα του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τη Φώφη Γεννηματά είναι σε προχωρημένο στάδιο και μετά τη θερινή ανάπαυλα αναμένονται ανακοινώσεις.


Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 11/8/2018


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη