17 Αυγ 2018

Ο Τραμπ «απασφάλισε» κατά της Τουρκίας

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια, έγραψε στο Twitter. Χαρακτήρισε «όμηρο» τον κρατούμενο Αμερικανό πάστορα.


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε μέσω twitter ότι οι ΗΠΑ “δεν θα πληρώσουν τίποτα” στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε “μεγάλο πατριώτη όμηρο”.

“Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!”, έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.


Turkey has taken advantage of the United States for many years. They are now holding our wonderful Christian Pastor, who I must now ask to represent our Country as a great patriot hostage. We will pay nothing for the release of an innocent man, but we are cutting back on Turkey!


Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο “περικοπές”.

Επίσης ο Τραμπ υποστήριξε ότι “η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια. Τώρα κρατούν τον υπέροχο Χριστιανό πάστορά μας, ο οποίος θα πρέπει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας σπουδαίος πατριώτης – όμηρος”.

Οι απειλές Τραμπ ρίχνουν και πάλι την τουρκική λίρα

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου υποχωρεί στις 5,86 λίρες την Παρασκευή, από το κλείσιμο της Πέμπτης στις 5,8150 λίρες, καθώς οι επενδυτές “ζυγίζουν” τη νέα απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί νέων κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Η λίρα έχει χάσει το 35% της αξίας της έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους, καθώς οι σχέσεις της Τουρκίας με τους δυτικούς συμμάχους της περνούν περίοδο έντασης, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν και για τον μεγαλύτερο έλεγχο που απέκτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του νέου συστήματος της προεδρικής δημοκρατίας στην Τουρκία, επί της νομισματικής πολιτικής.




fortunegreece.com/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη