20 Αυγ 2018

Ο Τσίπρας κάνει το χατίρι του Ερντογάν – Προσωρινοί μέχρι να εκλέγονται οι Μουφτήδες! – Απίστευτη παραδοχή ΣΥΡΙΖαίου βουλευτή – Η Θράκη εκπέμπει SOS

Η Κυβέρνηση προχωράει σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να εκλέγονται οι
Μουφτήδες της Θράκης από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τουρκίας, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Πρόκειται για μία ωμή παραδοχή που αποκαλύπτει το παρασκηνιακό έγκλημα που παίρνει διαστάσεις εθνικής ήττας. Τα κυβερνητικά φιλικά ΜΜΕ προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να περάσουν στην

ατζέντα πως από το Μ. Μαξίμου δεν υπήρχε καμία υποχώρηση μπροστά στις ορέξεις του Ερντογάν. Ομως αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας απόκαλύπτουν μία άλλη πτυχή, επικίνδυνη.
Την τέλεια παραδοχή έκανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, αυτός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και διορίζονται προσωρινώς Τοποτηρητές μουφτήδες στις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής , ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γρήγορης Στογιαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως:

“Οι τοποτηρητές που διορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι Μουφτήδες”.

Επιβεβαίωσε όσα έλεγαν και ζητούσαν οι Τούρκοι για τους Μουφτήδες.

Ο κ.Στογιαννίδης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα υποστήριζε καιρό τώρα η Άγκυρα. Ότι δηλαδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, υποσχέθηκε ότι πλέον θα εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα και δεν θα διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 167 ημέρες φυλάκισης στην Αδριανούπολη, ήταν το αντάλλαγμα για το συγκεκριμένο θέμα.

Δηλαδή με λίγα λόγια, η διπλωματία της κότας συνεχίζεται. Την στιγμή που ο Ν. Τραμπ δίνει ένα μάθημα στον Ερντογάν, με κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα, ο Α. Τσίπρας δείχνει μικρός στο να αντιμετωπίσει τις πιέσεις του Τούρκου Προέδρου.

Κάποιοι δικαίως θα αναρωτιούνται εάν «η Θράκη εάλω”. Δυστυχώς, την απάντηση πρέπει να δώσει πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος. Κι αυτό επειδή τα όσα προοιωνίζονται αποτελούν ξεκάθαρη μείωση της εθνικής κυριαρχίας ενώ ταυτοχρόνως «εισάγονται” νέοι εθνικοί κίνδυνοι που μέσω του Ισλάμ απειλούν ευθέως την αλλαγή των χαρακτηριστικών της Ελλάδας και απειλούν έως και την πολιτική χειραγώγηση των επόμενων κυβερνήσεων.

Ακατάλληλοι έως εθνικά επικίνδυνοι οι Τοποτηρητές των Μουφτειών που όρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Κι ενώ δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή των «αρμοδίων» για τον ορισμό των Τοποτηρητών στις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής, οι εξελίξεις έρχονται να αποκαλύψουν ένα σκοτεινό παρασκήνιο, στο οποίο απαιτείται να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί (Κοτζιάς και Γαβρόγλου), αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά, ο ορισθείς Τοποτηρητής στην Μουφτεία Ξάνθης, Μπιλάλ Καρά Χαλήλ του Μπεχρή, δεν πληροί κανένα κριτήριο από όσα απαιτεί ο νόμος. Φημολογείται ότι έχει απλώς τελειώσει την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελεγχόμενος από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Είναι μέτριος γνώστης τιου Κορανίου. Δεν είναι του χαρακτήρα του οι δημόσιες εμφανίσεις (εκτός τζαμιού), ενώ αυτό ακριβώς χρειάζεται η Ξάνθη απέναντι στον Μετέ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «πλέον του δέοντος επικοινωνιακός”. 

Ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ είχε δείξει πυγμή κατά το παρελθόν έναντι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ως ιμάμης Σώστη (Ροδόπης). Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο τέμενος στην Ξάνθη (επί της οδού Σκρα), το οποίο δεν ελέγχεται από την Άγκυρα (ίσως το μοναδικό…). Θεολογικά όμως υποβιβάζεται η Μουφτεία, με την τοποθέτησή του, και ήδη ακούγεται από «κάποιους” πως θα τον προκαλέσουν σε δημόσια κουβέντα για το Ισλάμ προκειμένου να τον εκθέσουν. Διαθέτει κάποιο πτυχίο από το Αλ Ζαχάρ της Αιγύπτου, όπως και κάποιος άλλος ιμάμης, τον οποίο παρέκαμψαν οι «αρμόδιοι”.

Ταυτόχρονα, ο ορισθείς Τοποτηρητής στην Μουφτεία Κομοτηνής, Τζιχάτ Χαλήλ του Μπιλάλ, μέλος οικογένειας ιμάμηδων και Μουσουλμάνων Θεολόγων, έχει «ιστορικό” που δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στην τοποθέτησή του ως Τοποτηρητή.

Οι ιδιαίτερα φιλικές του σχέσεις και απόψεις προς την Τουρκία του Ερντογάν (λάτρης της οικογένειας Ερντογάν), αλλά και η ιδιαίτερα φιλική του συμπεριφορά σε τουρκικά ΜΜΕ, τον καθιστά πρόσωπο λίαν «προβληματικό» ως προς την αντικειμενική του λειτουργία στη θέση του Τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής. Μάλιστα, χθες, υπήρξαν και επίσημες αντιδράσεις στην τοποθέτηση του Τζιχάτ Χαλήλ από πλήθος μουσουλμάνων της Ροδόπης στην είσοδο της Μουφτείας Ροδόπης, αναφέρει ο ειδικός επί των θεμάτων της Θράκης Γεωργίου Μιχαήλ.

Στο σημείο αυτό γεννάται και το πρώτο ερώτημα: 

✓ Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές δεν γνώριζαν την γνωστή σε όλους «προβληματική φύση» των δύο συγκεκριμένων προταθέντων ιμάμηδων;
✓ Γιατί τα αρμόδια υπουργεία «παρέκαμψαν» τις καταγεγραμμένες (επί χρόνια) πληροφορίες και επέμειναν στον ορισμό τους, παρά την ανεπάρκεια προσόντων ή την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σχέση τους με την Άγκυρα;

Οι «κακές γλώσσες” αναφέρουν πως ο ένας από τους δύο συγκεκριμένοι δεν ήταν επιλογή της ελληνικής πλευράς, αλλά πρόταση – απαίτηση της Τουρκίας και του ίδιου του Ερντογάν… Κάτι τέτοιο, φυσικά, δημιουργεί πλείστα όσα παρεπόμενα ερωτήματα για την ποιότητα πολιτικής που ασκείται από την ελληνική πλευρά και, ιδιαίτερα, για την πολιτική της «κότας» η οποία επανεισάγεται (μετά τους γνωστούς παλικαρισμούς του κ. Κοτζιά προς τη Μόσχα) προς εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων επί της Θράκης.

Γεγονός, πάντως, είναι πως η συγκεκριμένη επιλογή Τοποτηρητών «φωνάζει» παρεμβατισμό της Τουρκίας, η οποία με την συναίνεση της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και δια των αρμοδίων υπουργών Κοτζιά και Γαβρόγλου, μεταβάλλεται ημιεπίσημα σε συγκυρίαρχη δύναμη στην Ελληνική Θράκη, δημιουργώντας τις κατάλληλες βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση ενός τουρκικού σχεδιασμού που κάθε άλλο παρά φιλικός είναι προς τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα…

Κάποιοι στην Αθήνα είτε αδυνατούν να αντιληφθούν το οφθαλμοφανές των τουρκικών σχεδιασμών και ενεργειών, είτε συναινούν σιωπηλώς σε ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκλογική στήριξη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και κομματική μελλοντική συνεργασία με κάποιο τουρκο-μουσουλμανικό κόμμα που θα εμφανιστεί λίαν συντόμως στην ελληνική πολιτική σκηνή…

ΥΓ: Όσοι νομίζουν πως ο ορισμός των Τοποτηρητών και των Μουφτήδων της Θράκης είναι ένα τοπικό θρησκευτικό ζήτημα των μουσουλμάνων της Θράκης, πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν πως η έλλειψη πραγματικής ενημέρωσης δύναται να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αυτή η ενημέρωση αφορά εθνικά θέματα της χώρας… Ενδεχομένως και οι σχετικά πρόσφατες αλλαγές προσώπων ειδικών υπηρεσιών, έγιναν προκειμένου να παρακαμφθούν «εμπόδια” και διευκόλυναν στις υπάρχουσες και μελλοντικές εξελίξεις που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση στην Θράκη (και όχι μόνο)…

ΥΓ2: Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον θα θέσουμε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, τα οποία δεν υποβάλλουμε τώρα, αν και είμαστε βέβαιοι πως θα προλάβαιναν δυσάρεστες εξελίξεις…




pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη