23 Σεπ 2018

Ο ΠΑΣ σταμάτησε το σερί του Άρη, 1-0 στα Γιάννενα

Με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65' ο Άρης έχασε το αήττητο του (1-0) στους
"Ζωσιμάδες" και παράλληλα δέχτηκε το πρώτο του γκολ στην Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένας αξιόπιστος αντίπαλος και έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που προσπάθησε πολύ στο τελευταίο ημίωρο για το γκολ χωρίς να το πετύχει.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού διαιτητή Ντοσίδη που έφυγε από τη ζωή. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα για το γκολ και να έχουν όμως από μια καλή ευκαιρία.

Έτσι στο 29' μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Γκαρσία, στο πλασέ του Αργεντινού η μπάλα εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στο επόμενο λεπτό (30') ήταν η σειρά των γηπεδούχων για μια σημαντική ευκαιρία αλλά με τον Βιδάλ να νικιέται από τον Κουέστα.

Σ' όλο το πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε εδαφική υπεροχή αλλά οι Γιαννιώτες με καλή οργάνωση στο κέντρο και την άμυνα κρατούσαν ανέπαφα τα δίχτυα τους από μια άτολμη επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων που δεν είχε πολλές συνδυαστικές προσπάθειες.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αλλά οι Γιαννιώτες ανέβασαν την επιθετικότητα τους. Μάλιστα προηγήθηκαν στο 65' με αυτογκόλ του Δεληζήση, όταν σε σουτ του Λεό, η μπάλα κόντραρε στον παίκτη του Άρη και κατέληξε στα δίχτυα για να προηγηθεί με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΣ (0-1).

Ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση αλλά ο Πάκο Ερέρα άργησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και μόλις στο 81' έκανε τριπλή αλλαγή. Στο 84' ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση όταν σε φάουλ του Ματίγια, η κεφαλιά του Δεληζήση πέρασε άουτ.

Στο 87' ο Άρης πλησίασε για άλλη μια φορά στην ισοφάριση αλλά στο σουτ του Γκάμα ο Βελλίδης έκανε θετική επέμβαση. Αντίθετα στο 91' το σουτ του Ναζλίδη που είχε περάσει σαν αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα έφυγε ψηλά άουτ. Η τελευταία ευκαιρία για τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Άρη χάθηκε στο 5ο των καθυστερήσεων όπου και πάλι ο Δεληζήσης δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (ΕΠΣ Τρικάλων)
Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89' Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63' Κρίζμαν), Λεό (75' Αθανασιάδης)

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81' Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (80' Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (80' Ναζλίδης), Γιουνές

Γκολ: 65' αυτ. Δεληζήσης /
Κάρτες: 32' Βελλίδης, 70' Σκόνδρας / 23' Μπρούνο Γκάμα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη