22 Σεπ 2018

Αποκάλυψη : Λίστα-σοκ της ΕΛ.ΑΣ. -Ριψοκίνδυνη φύλαξη 18 VIP στόχων με εκτεθειμένους αστυνομικούς

Σκοπιές-«φέρετρα» για 18 αστυνομικούς, μέσα σε ακινητοποιημένα και λιγοστά
εύχρηστα, συμβατικά αυτοκίνητα, έξω από το σπίτι της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και 17 ακόμη χαρακτηρισμένων στόχων, εμφανίζονται σε σχετική λίστα της αρμόδιας επιτροπής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάμεσά τους και «ακίνητες» σκοπιές… άστεγων αστυνομικών χωρίς οχήματα σε επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας. Αστυνομικοί… υποψήφια θύματα τρομοκρατών, κακοποιών ή «ακτιβιστών», σαν τον άτυχο αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα, εκτελούν υπηρεσία σκοπιάς, με πολιτική περιβολή, έξω από τα σπίτια, πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, πρώην και νυν ανώτατων δικαστικών λειτουργών, πρώην και νυν υπουργών, δικηγόρων, εργατολόγων, μελών της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, κτιρίων και γραφείων τύπου ξένων αποστολών και συμφερόντων, υπουργείων, αλλά και πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και διοικητή της ΕΥΠ!

Τάβλες, κώνοι και…ταμειακή μηχανή

Φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί εφημερίδα, μπορεί να… δικαιολογήσουν τη χαλαρότητα του σκοπού με το μακό φανελάκι στην Πρεσβεία του Ιράν, όχι όμως την πολιτική και αστυνομική ηγεσία, που λύνει με επικίνδυνα ημίμετρα τις ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, για την τυπική ύπαρξη ενός αστυνομικού έξω από το σπίτι στόχου. Τα καθίσματα ακινητοποιημένων αυτοκινήτων-«σκοπιών» στηριγμένα με τάβλες ή κώνο, ξηλωμένα καλώδια και φθαρμένα τιμόνια, πεταμένα αντικείμενα στη θέση του συνοδηγού, ακόμη και… ταμειακή μηχανή, αλουμινένιες πραγματικές σκοπιές έξω από υπουργεία, άλλες με θρυμματισμένα τζάμια από επεισόδια του παρελθόντος, συνθέτουν το επικίνδυνο μοτίβο… ασφάλειας έξω από χαρακτηρισμένους και διαβαθμισμένους στόχους μελλοντικών επιθέσεων. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα οχήματα-σκοπιές είναι μη λειτουργικά και υπάρχουν μόνο για τη προστασία από το κρύο, όχι φυσικά για τη… ζέστη, πόσω μάλλον για καταδίωξη υπόπτου!

Υπάρχει βέβαια και η σκοπιά σε… θυρωρείο στην είσοδο κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Ενωσης Κεντρώων του προέδρου Βασίλη Λεβέντη στην Πλ. Καραϊσκάκη, όπου ο αστυνομικός δίνει… πληροφορίες σε πελάτες γνωστού μέντιουμ που βρίσκεται σε άλλο όροφο. Το Αγαλμα του Χάρι Τρούμαν στη Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου φρουρεί η ΕΛ.ΑΣ. σε 24ωρη βάση χωρίς να έχει σταθερή σκοπιά, με τον αστυνομικό εκτεθειμένο σε κάθε λογής επίθεση.

Με και χωρίς οχήματα

Η φύλαξη στόχων στους οποίους οι αστυνομικοί διατίθενται σε μέτρα ασφαλείας ακίνητοι με ή χωρίς όχημα, είναι παράνομη και γίνεται κατά παράβαση του Π.Δ. 141/91 που προβλέπει την επιτήρηση στόχων. Η επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που εξετάζει τις πληροφορίες και τα αιτήματα παροχής ασφάλειας, έχει καταλόγους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 18 στόχοι, στους οποίους είναι τοποθετημένοι αστυνομικοί μέσα σε ισάριθμα, άχρηστα ή λειτουργικά, οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα ακινητοποιημένο όχημα-σκοπιά, δολοφονήθηκε ο αρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας από μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» στα Πατήσια στις 17 Ιουνίου 2009. Ο άτυχος αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης έξω από το σπίτι προστατευόμενης μάρτυρος στη δίκη του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα.

Ο «επικίνδυνος κατάλογος»

Οικία υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη, ένα άτομο με σταθερό όχημα
Οικία πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λυκαβηττό, ένα άτομο με σταθερό όχημα
Κτίριο ξένων συμφερόντων, Εξάρχεια, ένα άτομο χωρίς… όχημα
Οικία Δικαστικού Λειτουργού, Εξάρχεια, η οποία είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, ένα άτομο χωρίς… όχημα
Οικία δικαστικού λειτουργού, που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας, δύο άτομα με σταθερό όχημα
Οικία πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Εξάρχεια, ένα άτομο χωρίς… όχημα
Οικία μέλους της Επιτροπής Σοφών, που είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης, Εξάρχεια, ένα άτομο χωρίς… όχημα
Οικία ανώτατου δικαστικού, Νέα Σμύρνη, ένα άτομο χωρίς όχημα
Οικία μέλους της Επιτροπής Σοφών, Νέα Σμύρνη, ένα άτομο χωρίς… όχημα
Οικία προέδρου Αρχής, Πατήσια, ένα άτομο χωρίς όχημα
Γραφείο Τύπου, ξένης χώρας, Αθήνα, ένα άτομο ακίνητο χωρίς όχημα
Οικία ανώτατου δικαστικού, Κολωνάκι, ένα άτομο χωρίς όχημα
Υπουργείο, κέντρο Αθήνας, ένα άτομο ακίνητο χωρίς όχημα
Πολιτικό γραφείο πρώην υπουργού Νέας Δημοκρατίας, ένα άτομο ακίνητο χωρίς όχημα
Οικία πρώην διοικητή ΕΥΠ, ένα άτομο με σταθερό όχημα
Οικία δικαστικού λειτουργού, στον οποίο είχε σταλεί βιβλίο-βόμβα που εντοπίστηκε, ένα άτομο χωρίς… όχημα
Πολιτικό γραφείο πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Σύνταγμα, ένα άτομο χωρίς όχημα
Οικία πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Βύρωνα, ένα άτομο με σταθερό όχημα.
(Δεν αναφέρονται ακριβείς διευθύνσεις για ευνόητους λόγους)






.makeleio.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη