Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

3 Σεπ 2018

«Αρμαγεδδών» πλειστηριασμών με 50.000 ακίνητα: Απελευθέρωση του ορίου των 150.000 ευρώ απαιτεί η Τρόικα

Εκρηκτικό κλίμα διαμορφώνει το κύμα πλειστηριασμών και αναδιάρθρωσης εταιρικών δανείων που έρχεται τον
Σεπτέμβριο. Από την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου οι πλειστηριασμοί ξεκινούν και πάλι μετά τη διακοπή του Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση, τράπεζες και δανειστές, στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φορτώνονται συνεχώς νέες υποθέσεις και πλέον ο ρυθμός με τον οποίο θα πραγματοποιούνται υπερβαίνει τους 2.000 κάθε μήνα.


Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης κάθε μήνα θα πρέπει να γίνονται 3.000 πλειστηριασμοί. Φέτος θα ξεπεράσουν τις 30.000 ενώ το 2019 θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον τις 50.000.

Παράλληλα, έντονες πιέσεις στις τράπεζες να κατεβάσουν το όριο προστασίας ακινήτων από πλειστηριασμούς ασκούν οι απαιτητικοί στόχοι του SSM για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προδιαγράφοντας μείωση των ορίων προστασίας από πλειστηριασμούς.

Οι αναθεωρημένοι στόχοι που αναμένονται εντός του Σεπτεμβρίου, μαζί με σειρά άλλων παραγόντων, προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες του "Κεφαλαίου" και όπως δημοσιεύει το Capital.gr, να ανοίξουν σταδιακά τη "βεντάλια" των πλειστηριασμών και για ακίνητα που αφορούν δανειακά υπόλοιπα κάτω των 150.000 ευρώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη