22 Σεπ 2018

Τι άλλο θα συμβεί ακόμα; Τουρκική γλώσσα σε ελληνικά δημόσια νηπιαγωγεία – Πανηγυρίζει η Άγκυρα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παύση των δύο νόμιμων μουφτήδων και την αλλαγή
στον τρόπο εκλογής των μουφτήδων, συνεχίζει να κάνει το χατίρι της Αγκύρας.
Συγκεκριμένα, εισήγαγε την τουρκική γλώσσα σε ελληνικά δημόσια σχολεία – και μάλιστα σε νηπιαγωγεία, εκεί δηλαδή όπου ήταν η μοναδική δυνατότητα να ακούσουν τα παιδιά ελληνικά.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την διδασκαλία τουρκικών σε
νηπιαγωγεία της μειονότητας στην Θράκη, βάζοντας στην ουσία από το παράθυρο την τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα στην δημόσια εκπαίδευση της χώρας και ειδικά σε μία περιοχή την οποία διεκδικεί η Τουρκία, θέλοντας να θέσει υπό έλεγχο και τους Έλληνες ή Ρομά μουσουλμάνους της περιοχής.



Η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει στην επέκταση προγράμματος διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας σε μειονοτικά νηπιαγωγεία, στα οποία, εκτός από τον νηπιαγωγό που μιλάει ελληνικά θα υπάρχει και δεύτερος εκπαιδευτικός που θα μπορεί να υποστηρίξει τα τουρκικά, προκαλεί, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, πολλά ερωτηματικά.

Υπογραμμίζεται ότι δίγλωσσα νηπιαγωγεία δεν προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως η απόφαση αυτή αποτελεί τον δούρειο ίππο που θα εισάγει τελικά την τουρκική γλώσσα στα δημόσια σχολεία μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η προγραμματική συμφωνία για «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης» με προϋπολογισμό 401.594,84 ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), και προβλέπει την υλοποίηση πιλοτικής παρέμβασης σε 12 νηπιαγωγεία και σε 14 τμήματα νηπιαγωγείου στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.

Όπως σχολιάζεται, αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα είναι τα Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο, ενώ οι μη τουρκογενείς της μειονότητας, που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο.

Ο τουρκόφωνος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «πολύ σωστή πρωτοβουλία που παίρνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας μπόρεσε να δώσει ένα σημαντικό κονδύλιο για τους εκπαιδευτές στα νηπιαγωγεία, κάτι πολύ σημαντικό διότι για μας η διγλωσσία είναι πλούτος».




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη