22 Σεπ 2018

Σε τι ακριβώς θα γίνει πρότυπο η Ελλάδα; Η αλήθεια ειπώθηκε ξεκάθαρα αλλά δεν την προβάλλουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να επιδεινώνεται, ο Δημήτρης
Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την Αθήνα.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης συζήτησε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση των τρεχουσών προκλήσεων στα νησιά που δέχονται το μεγάλο βάρος των ροών.


«Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι πρότυπο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.
Τι εννοεί όμως ο κ. Αβραμόπουλος;

Την απάντηση θα μπορούσε να δώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Πρόσφατα το London School of Economics (LSE), παρουσιάζοντας το βιογραφικό του υπουργού Ενηµέρωσης, ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ως αντικείμενο του διδακτορικού του, την ενσωμάτωση των μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες και ότι η Ελλάδα µπορεί να λύσει το µεγάλο δηµογραφικό πρόβληµα που αντιµετωπίζει µε αυξηµένη ροή µεταναστών!

Αναφέρεται:


«Το βασικό εύρηµα είναι ότι η θετική “καθαρή” µετανάστευση µπορεί να ακυρώσει τις αρνητικές επιπτώσεις ενός πληθυσµού που γερνάει, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα εµφανίζονταν ως αποτέλεσµα της συρρίκνωσης του εργατικού δυναµικού».

The main finding is that positive net migration is able to cancel the negative impacts of an ageing population that would otherwise occur as a result of the shrinking of the labour force.

Ίσως έτσι εξηγείται, εν µέρει, και η πολιτική ανοιχτών συνόρων που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και εφάρµοσε ουσιαστικά ως κυβέρνηση, ανοίγοντας τις πόρτες για δεκάδες χιλιάδες «μετανάστες» στην ελληνική επικράτεια.

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων:


Ο πληθυσµός της χώρας θα έχει πέσει στα 10,779 εκατοµµύρια (µείωση 1,27%, όπως σηµειώνει), ενώ ο πληθυσµός στην ηλικιακή οµάδα 15-64 ετών θα έχει πέσει κατά 18% και θα φτάνει τότε µόλις στα 6,08 εκατοµµύρια. Πώς µπορεί να αντιστραφεί αυτή η πορεία; Τρεις είναι οι τρόποι, εκτιµούσε ο κ. Παππάς: η µετανάστευση, η αύξηση της γονιµότητας και η αύξηση του προσδόκιµου ζωής. Από αυτούς τους τρεις, προέκρινε ως ιδανικότερη για την Ελλάδα την αύξηση των µεταναστών.

«Η µετανάστευση έχει τη µεγαλύτερη επίδραση, καθώς αποτελεί µια απευθείας «ένεση» σε νεότερες ηλικιακές οµάδες, ενώ η γονιµότητα επηρεάζει το δηµογραφικό προφίλ µακροπρόθεσµα και οι αλλαγές στο προσδόκιµο ζωής επηρεάζουν τις µεγαλύτερες γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει λίγο παρακάτω: «Μπορούµε να συµπεράνουµε ότι η µετανάστευση µπορεί εν πολλοίς να εµποδίσει τη γήρανση του πληθυσµού, βασικά επειδή οι µετανάστες είναι νεότεροι από τον υφιστάµενο πληθυσµό».

Φυσικά δεν μας ενοχλούν οι απόψεις του Νίκου Παππά στο διδακτορικό του, ούτε κατακρίνουμε όσους συνανθρώπους μας υποφέρουν.

Ωστόσο, μας ενοχλεί, όταν στην Ελλάδα κάνουν λόγο για «πρόσφυγες» (ο κ. Παππάς στο διδακτορικό του μιλά για μετανάστες), ενώ πλέον έρχονται στην χώρα μόνο οικονομικοί παράνομοι μετανάστες, τους οποίους το Κράτος δεν μπορεί να αντέξει.

Ορισμένα ΜΜΕ δεν μας λένε την αλήθεια, την οποία προς τιμήν του έχει παραδεχθεί ο κ. Παππάς.

Αυτό το πρότυπο ελπίζουν μερικοί να είναι η Ελλάδα;




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη