1 Οκτ 2018

Ζάεφ: "Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές"

Επιμένει στην υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός των Σκοπίων,
Ζόραν Ζάεφ.

"Σε λίγες ημέρες είτε θα υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση για υπερψήφισή της από τηΒουλή των Σκοπίων είτε θα στηθούν πρόωρες κάλπες”, ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.


«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων “MIA” o Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τις επόμενες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για συμφωνία με την αντιπολίτευση των Σκοπίων για συνταγματική αναθεώρηση. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, ενώ χαρακτήρισε ως ύστατη λύση την προκήρυξη εκλογών.

«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει. Ωστόσο ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Πάντως δεν μπορεί να παγώσουν οι εξελίξεις, πρέπει να προχωρήσουμε» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το ΜΙΑ ο πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι προς το τέλος Νοεμβρίου, κάτι που επεσήμανε και χθες το βράδυ ο Ζόραν Ζάεφ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη