18 Οκτ 2018

Αποκάλυψη: Το Ναυάγιο στα Σκόπια αποτελειώνει και το «παραμύθι» Τσίπρα με τις Συντάξεις

Μια σημαντική παράπλευρη απώλεια, που δίνει και την χαριστική βολή στην υπό
κατάρρευση συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αποκαλύπτει σήμερα ο Lykavitos.gr.

Αφού όπως φαίνεται η (πιθανή) μη επικύρωση από την πλευρά των Σκοπίων της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελειώνει και το κυβερνητικό «παραμύθι», αυτό της ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ των Συντάξεων.


Όπως επισημαίνουν στον Lykavitos.gr αυτοί που γνωρίζουν, ο Τσίπρας φαίνεται να είχε υποσχεθεί αλλά και να είχε συνδέσει (και) το θέμα της ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ των Συντάξεων με την επιτυχή έκβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για το λόγο μάλιστα αυτό, το ΥΠΟΙΚ επέλεξε να αποστείλει στην Κομισιόν – γεγονός πρωτόγνωρο- δύο προσχέδια Προϋπολογισμού, ένα ΜΕ περικοπή των Συντάξεων και ένα ΧΩΡΙΣ περικοπή.

Αυτό το έπραξε η Ελληνική Κυβέρνηση γιατί ο Τσίπρας, όπως εκτιμάται, είχε λάβει το «πράσινο φως» ή έστω μια σοβαρή προφορική υπόσχεση από την Γερμανική πλευρά πως εφόσον λύσει το θέμα με τα Σκόπια, θα μπορούσε – έστω και προσωρινά – να αποφύγει την εκατόμβη με τις Συντάξεις.

Δυστυχώς όμως για αυτόν και την Κυβέρνηση του, τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα με αφορμή την παραίτηση Κοτζιά, αλλά και το εμφανές αδιέξοδο Ζάεφ να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών από την Σκοπιανή Βουλή, τινάζουν στον αέρα και το ύστατο πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου.

Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες αφού πλέον δεν υφίσταται κανένα πολιτικό αφήγημα για τον Τσίπρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη