18 Οκτ 2018

ΝΔ: Μείζον θέμα τα μυστικά κονδύλια: Καμμένος-Κοτζιάς να δώσουν στοιχεία

Μείζον πολιτικό ζήτημα αποτελούν τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την κόντρα Καμμένου-Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε στην παραίτηση του δεύτερου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα ό,τι στοιχεία έχουν για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και εκείνα που διαχειρίζεται ο υπουργός Αμυνας, αντίστοιχα.

«Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα.
Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς, που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.

Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορούν μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Μητσοτάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας


Αιχμές κατά της κυβέρνησης είχε αφήσει για το ζήτημα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αποπομπή Κοτζιά από την κυβέρνηση και σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τις χαρακτήρισε πολύ σοβαρές. «Από τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς ήταν σε πλήρη αρμονία με τον κ. Τσίπρα για το Σκοπιανό, μπορώ να υποθέσω ότι δεν απεπέμφθη για αυτόν τον λόγο. Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε, επίσης, τον πρωθυπουργό όμηρο του κ. Καμμένου, σημειώνοντας ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε, λέγοντας «αφήστε να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας».

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τα μυστικά κονδύλια

Να δώσει απαντήσεις για όλα τα μυστικά κονδύλια, για όλα τα υπουργεία, κάλεσε την κυβέρνηση και ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συμπλήρωσε, δε, πως «δεν είναι το πορτοφόλι των μπαμπάδων τους, είναι τα λεφτά των πολιτών».

«Δε με ενδιαφέρουν μόνο τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, που άλλωστε είναι στον έλεγχο της Βουλής. Με ενδιαφέρει τι γίνεται με τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων», είπε και αποκάλυψε ότι 8 υπουργεία έχουν και μοιράζουν μυστικά κονδύλια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμισε, μάλιστα, ότι έχει θέσει δύο φορές το θέμα στη Βουλή: «Εμείς προτείναμε τα μυστικά κονδύλια να περιοριστούν μόνο στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και να ελέγχονται από τη Βουλή».





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη