14 Οκτ 2018

Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ – Έφυγε από τη ζωή ιστορικό στέλεχος (pic)

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία
83 ετών ο Παυσανίας Ζακολίκος, ο οποίος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Ο Παυσανίας Ζακολίκος διετέλεσε, στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπρόεδρος της Βουλής, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός επί σειρά ετών, καθώς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου.
Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1936 από γονείς καπνεργάτες. Εντάχθηκε στη νεολαία του Γέρου της Δημοκρατίας και μετέπειτα, ως φοιτητής, αποτέλεσε ενεργό μέλος της γενιάς του «114». Ήταν από τους πρώτους οπαδούς της ριζοσπαστικής τάσης του Ανδρέα Παπανδρέου στον κεντρώο χώρο, καθώς και σημαντικό οργανωτικό στέλεχος των Δημοκρατικών Συνδέσμων στη Θεσσαλία στην προδικτατορική περίοδο. Μεταπολιτευτικά υπήρξε από τα Ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος του Τομέα Επιστημόνων, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξελέγη το 1981 βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκλεγόταν ανελλιπώς μέχρι το 1996. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας την περίοδο 1982-1985, Εθνικής Οικονομίας 1988-1989 και αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας το 1989. Από το 1993 έως το 1996 διετέλεσε Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου γνώρισε και τη σύζυγό του Σοφία. Μετά τις σπουδές τους σταδιοδρόμησαν στο στίβο της μαχόμενης δικηγορίας.








tromaktiko.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη