22 Οκτ 2018

Οργή στο VMRO για τους «επτά»: «Ο σουλτάνος αποκεφάλισε τους προδότες…» (ΕΙΚΟΝΑ)

Στην ιστορία κατέφυγε ο βουλευτής του VMRO και πρώην υπουργός της ΠΓΔΜ,
Αντόνιο Μιλόσοσκι, για να απαντήσει στους επτά βουλευτές του που ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση Ζάεφ και τελικά διεγράφησαν.

«Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β΄αποκεφάλισε τους προδότες στην Κωνσταντινούπολη» ήταν το μήνυμα Μιλόσοσκι στο Facebook, κάνοντας λόγο για μια πολύ διδακτική ιστορία.



«Είναι ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όταν οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν! Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β” με πολύ χρυσάφι δωροδόκησε εμπόρους για να του πούνε το λιγότερο φρουρούμενο σημείο της Πόλης όπου θα ήταν ευκολότερο να επιτεθεί. Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, ο Σουλτάνος συγκέντρωσε όσους δωροδόκησε με χρυσά νομίσματα και διέταξε να τους αποκεφαλίσουν και να βάλουν το χρυσάφι με το οποίο δωροδοκήθηκαν στους τάφους τους. Αυτό εξέπληξε τους Οθωμανούς στρατηγούς που ρώτησαν “Σουλτάνε, μας βοήθησαν να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, γιατί έκοψες τα κεφάλια τους;” Ο Σουλτάνος απάντησε: “Εφόσον πούλησαν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους για λεφτά, φαντάσου τι μπορούν κάνουν σε εμάς!’».



.crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη