14 Νοε 2018

Εντολή για έλεγχο στους λογαριασμούς Σημίτη (εικόνα)

Με μια αποκάλυψη – βόμβα τα σημερινά «Νέα» επιβεβαιώνουν στο απόλυτο, σειρά καταγγελιών
της Αντιπολίτευσης για «εργαλοιοποίηση της Δικαιοσύνης» αλλά και πρακτικές των Ανεξάρτητων (υποτίθεται) Δικαστικών ή Ελεγκτικών Αρχών στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και κυβερνητικών σχεδιασμών.

Σύμφωνα με την σημερινή αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» και του Γιώργου Παπαχρήστου τις ημέρες που είχε «φουντώσει» η πολιτική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο το Καθεστώς του Μαξίμου επιχειρεί να στοχοποποιήσει τον πρώην πρωθυπουργού η Αρχή για το Ξέπλυμα έστελνε έγγραφο σε πέντε Τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Αττικής) με το οποίο ζητούσε πληροφορίες για την κίνηση λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, συγγενικών του προσώπων και κάποιων υπουργών της Κυβέρνησης του μετά το 2000.


Με βάση αυτό το έγγραφο διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).

Η Αρχή, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουν Τα Νέα, ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτωνΛουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.



Στο έγγραφο αν και δεν αναφέρεται σε ποια δικογραφία ή ποια έρευνα υπόθεσης αφορά το μυαλό όλων πάει στην υπόθεση του συστήματος ασφαλείας C4I που χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις «καταγγελίες» ( επιπέδου… καφενείου) που έκανε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχασε την «δουλειά» - πιθανώς για να δικαιολογήσει την αποτυχία του στους προισταμένους του.

Προφανώς και ο Lykavitos.gr σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει το «κουκούλωμα» υποθέσεων που έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον.

Άλλο όμως αυτό και άλλο οι επικεφαλής κάποιων Ανεξάρτητων Αρχών να λειτουργούν ως κομματικοί «γκαουλάιτερ», εξυπηρετώντας (σύμφωνα με όσα η αντιπολίτευση καταγγέλλει) πολιτικές σκοπιμότητες ενός Καθεστώτος που τα «ψωμιά» του είναι μετρημένα…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη