19 Νοε 2018

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Σχέδιο είχαν μόνο οι “μπαχαλάκηδες” - Δεν δέχομαι τα συγχαρητήρια τής Υπουργού

Για την επιχείρηση της αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του
ΑΠΘ μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος

Τσαϊρίδης.

«Η εντολή ήταν να περιορίσουμε τα συγκεκριμένα άτομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μόνο. Μπρος- πίσω κάναμε, τρώγαμε πέτρες και μολότοφ, κάναμε μία επιχείρηση, τους βάζαμε μέσα και ξανά πίσω. Διαπιστώσαμε ότι σχέδιο είχαν μόνο οι ''μπαχαλάκηδες ''. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εξελίσσονται και η αστυνομία μένει στάσιμη», δήλωσε στον «Real FM».

Όπως επισήμανε ο κ. Τσαϊρίδης, «και τις πέτρες τρώμε και οι μολότοφ μας καίνε αλλά 15 χρόνια που είμαι στα ΜΑΤ αυτό το πράγμα ζούμε . Κατά το παρελθόν έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός και είχαμε αποτελέσματα. Πρέπει επιτέλους και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Δεν δέχομαι τα συγχαρητήρια της κυρίας υπουργού γιατί τους περιορίσαμε και διέλυσαν το πανεπιστήμιο και δεν διέλυσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας


. Θα δεχόμασταν συγχαρητήρια αν δεν είχαμε επεισόδια, αν συλλαμβάναμε τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει αυτή την εικόνα, 200-300 άτομα να καταστρέφουν δημόσιες περιουσίες και ο λογαριασμός να πηγαίνει στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου διότι όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να οργανώσει η αστυνομία ένα σχέδιο όπου με την έναρξη των επεισοδίων να μπει μέσα και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε κακουργηματικές πράξεις οφείλει η αστυνομία να εισέρχεται στον πανεπιστημιακό χώρο. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται η άδεια του Πρύτανη.

Εφόσον υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ατόμων, θα πρέπει να μπούμε και εμείς οργανωμένα, πρέπει να υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός για να εισέλθουμε και να συλληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. Το θέμα είναι αν υπάρχει και αν υπάρχει γιατί δεν εφαρμόζεται. Το θέμα είναι γιατί δεν δίνεται αυτή η εντολή, εκτός αν φέρουμε εμείς την ευθύνη να το ξέρουμε ώστε την επόμενη φορά να κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει», πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ελπίδα «να μη δούμε τις ίδιες εικόνες στις 6 Δεκέμβρη, σε 15 μέρες να μην ξανασυμβούν τα ίδια πράγματα».




ant1news.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη