19 Νοε 2018

Politico: Στην Ελλάδα η σχολή κατασκόπων της Ε.Ε.

Ένα κοινό σχολείο κατασκόπων σχεδιάζει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και
μάλιστα η χώρα μας αναμένεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του politico.eu.

Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο το οποίο αναμένεται να υπογράψουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. εκτός από Δανία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασία (PESCO). Το σχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης την βελτίωση της εκπαίδευσης και των εγκαταστάσεων, την ενίσχυση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και των συστημάτων ελέγχου του εναέριου χώρου, σύμφωνα με ένα προσχέδιο που έχει δει το Politico.


Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ένα κοινό σχολείο για τις υπηρεσίες κατασκοπείας θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών. Μέχρι σήμερα, η εμβάθυνση της συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα προσέκρουε στις αντιρρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, με το Brexit να πλησιάζει, το Λονδίνο δεν μπορεί πλέον να εμποδίζει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με το Politico, η πρόταση προβλέπει η Ελλάδα να τεθεί επικεφαλής στην προσπάθεια για την ακαδημία, με βοήθεια από την Κύπρο. "Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της Ε.Ε. με τους πιο στενούς δεσμούς με τη Μόσχα θα διαχειριστούν το σχέδιο", αναφέρει το Politico.


Σε συνεργασία με το NATO και τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της Ε.Ε. η σχολή θα έχει στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών από ολόκληρο το μπλοκ. Η Ελλάδα θα αναλάβει επίσης ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων σε ειδικές συνθήκες, με το πρόγραμμα να είναι επίσης ανοιχτό και σε πληρώματα πολιτικών αεροσκαφών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη