19 Νοε 2018

Νέα διαμαρτυρία φοιτητών κατά Γαβρόγλου: Προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (Video)




Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα
Γαβρόγλου,πραγματοποίησαν τα πρυτανικά συμβούλια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και τα τρία βασικά αιτήματα που θα θέσουν οι πρυτάνεις για το ζήτημα.


Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Μαρνέλλο τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και την εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.

Έξω από το κτίριο του Διοικητηρίου συγκεντρώθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, αναφέρει το voria.gr.


Μάλιστα, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι φοιτητές έθεσαν τα ίδια αιτήματα με τους πρυτάνεις, ενώ όπως τόνισε ο Γιάννης Ορφανίδης, πρόεδρος φοιτητικού Συλλόγου μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο «δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις του. Θα συζητήσουμε με τους συμφοιτητές μας για να δούμε την πορεία των κινητοποιήσεών μας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας.

Οι φοιτητές στήθηκαν στα κάγκελα της εισόδο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη