27 Δεκ 2018

Ποιους βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από την έκρηξη στο Κολωνάκι

Το 2009 η πρώτη γενιά της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε
τοποθετήσει ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό σε τρεις εκκλησίες.
Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως της έκρηξης δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, ο εμπρηστικός μηχανισμός που εξερράγη στα χέρια του αστυνομικού αποτελούταν από εύφλεκτο υγρό και γκαζάκια, με την έκρηξη να είναι μεν ισχυρή, αλλά όχι σε βαθμό που να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό.





Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι το 2009 η πρώτη γενιά της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε τοποθετήσει ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό σε τρεις εκκλησίες.

Τότε, στόχοι είχαν γίνει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά και οι εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, και τότε δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Δύο τραυματίες από την έκρηξη στο Κολωνάκι

Δύο τραυματίες, ένας αστυνομικός και ένας νεωκόρος, είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στις 7:10 έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.



Όπως έγινε γνωστό, ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, που αποτελούταν από εύφλεκτο υγρό και γκαζάκια, εξερράγη στα χέρια του αστυνομικού που έσπευσε στο σημείο. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος κατέληξε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.



Ο αστυνομικός διακομίστηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείου Αθηνών, όπου εγχειρίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο, η όρασή του είναι θολή, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ο νεωκόρος της εκκλησίας, που ήταν αυτός που εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 στην οδό Σκουφά 34, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν μέσα σε μεταλλικό κουτί να έχει τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεωκόρος της εκκλησίας αντιλήφθηκε έξω από τον Ιερό Ναό, λίγο πριν από τις 7 το πρωί, την ύπαρξη ενός ύποπτου αντικειμένου, το οποίο μετακίνησε στο παρτέρι και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο, έσπευσε ο αστυνομικός, ο οποίος είπε στον νεωκόρο «κάνε στην άκρη, αναλαμβάνουμε εμείς». Εκείνη τη στιγμή, η βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στα χέρια και το πρόσωπο.




http://newpost.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη