17 Δεκ 2018

Κλειστή η εθνική στο ύψος της Καρδίτσας από αγρότες με τρακτέρ

Δυναμικό «παρών» με τη συμμετοχή άνω των 150 τρακτέρ, δίνουν στον κόμβο του Ε65, έξω
από την Καρδίτσα, οι αγρότες της περιοχής.

Η κινητοποίηση έρχεται μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) τις προηγούμενες ημέρες.


Αφορμή για να σημάνει «συναγερμό» η ΕΟΑΣΚ ήταν η μη ανταπόκριση από πλευράς του αρμόδιου υπουργού, σε αιτήματα των αγροτών που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την τιμή του βαμβακιού και το κόστος παραγωγής, εστιάζοντας ειδικά στην τιμή του πετρελαίου.



Η συγκέντρωση των τρακτέρ, σύμφωνα με το karditsalive, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, όταν περίπου 150 τρακτέρ κατέφθασαν στον κόμβο του Ε65 και αρχικά παρατάχθηκαν στους παράδρομους μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα αγροτικά μηχανήματα.

Στις 12.15 ξεκίνησαν τα πρώτα τρακτέρ να τοποθετούνται πάνω στον Ε65 όπου νωρίτερα η Τροχαία είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αυτή την ώρα -περί τις 14:00 το μεσημέρι- έχουν τοποθετηθεί στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα ενώ όταν έρθουν και άλλα τρακτέρ θα καταλάβουν και το ρεύμα προς Λαμία, στο οποίο υπάρχει ακόμη ροή οχημάτων.

Την ίδια στιγμή, αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ τους και στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου, στο ύψος Γαλήνης - Πλατυκάμπου.


Η σημερινή παρουσία των Λαρισαίων αγροτών χαρακτηρίζεται ως «προειδοποιητικά συμβολική» καθώς τις προσεχείς ημέρες θα συνέλθουν σε συνεδρίαση τα αρμόδια όργανά τους για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη