26 Δεκ 2018

Αρχισαν να αγοράζουν κάλπες

Θα χρειαστούν πολλές κάλπες, αφού οι εκλογές θα είναι τετραπλές, πράγμα που
σημαίνει ότι οι βιοτεχνίες αυτές θα κάνουν χρυσές δουλειές
O κύβος ερρίφθη, στις 26 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν τετραπλές εκλογές, τρεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι και κοινοτικοί σύμβουλοι) και μία για τις ευρωεκλογές. Οπως πληροφορούμαι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ψάχνει τούτες τις γιορτινές ημέρες να αγοράσει κάλπες. Ηδη έχει έρθει σε επαφή με δυο-τρεις βιοτεχνίες που κατασκευάζουν κάλπες ώστε όλα να είναι εγκαίρως έτοιμα, ακόμα κι αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Θα χρειαστούν πολλές κάλπες, αφού οι εκλογές θα είναι τετραπλές, πράγμα που σημαίνει ότι οι βιοτεχνίες αυτές θα κάνουν χρυσές δουλειές. Και ξέρετε γιατί; Οπως μου αποκάλυψε ο κ. Πουλάκης, μια κάλπη στοιχίζει 90 -100 ευρώ. Και επειδή προβλέπεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να αυξήσει και την αποζημίωσή τους, ώστε να τους δώσει ένα κίνητρο να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Την προηγούμενη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εισέπραξαν 800 και 900 ευρώ. Αυτή τη φορά μάλλον θα ξεπεράσουν το χιλιάρικο.
Τέλος Φεβρουαρίου η συμφωνία των Πρεσπών

Στην κυβέρνηση εξακολουθούν να εξορκίζουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Αλλά, απ’ ό,τι πρόσεξα, δεν τις εξορκίζουν με… φανατισμό. Απλώς η γραμμή είναι ότι αποκλείεται να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Μάιο. Και όταν τους ρωτήσεις εάν θα διεξαχθούν ταυτόχρονα τον Μάιο, όπως εκτιμά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τι νομίζετε ότι λένε; «Θα δούμε, αλλά κρατήστε και ημερομηνίες του Οκτωβρίου».

Λένε όμως κι άλλα: Για παράδειγμα, ότι έχει αποφασιστεί η συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τέλη Φεβρουαρίου. Οτι περιμένουν τέλος Φεβρουαρίου ο Καμμένος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να εγκαταλείψει και το υπουργείο Αμυνας. Αλλά (λένε πάλι στην κυβέρνηση) δεν θα τον ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί του. Για να το λένε, κάτι θα γνωρίζουν. Τι άλλο λένε; Ο,τι δεν πρόκειται να επιβληθεί πλαφόν 3% στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τροποποιηθεί ο εκλογικό νόμος και ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή και αυτή τον Φεβρουάριο.





Πηγή: Βηματοδότης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη