18 Δεκ 2018

Απαξιωτική αναφορά Τσίπρα για Καμμένο: «Που να πάει τώρα αυτός;»

Με μία απαξιωτική αναφορά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποβάθμισε
τις απειλές του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών αν έχει Plan B, σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει και πάρει τους υπουργούς του απάντησε: «Όχι ρε παιδιά πού να πάει; Μην ανησυχείτε».
Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός άδειασε πλήρως τις απειλές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει ότι θα αφήσει μόνο του τον Αλέξη Τσίπρα!

Στην ερώτηση εάν αύριο, Τρίτη, δηλαδή στην τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, θα υπάρξει σφοδρή κόντρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη,είπε πως δεν περιμένει κάτι τέτοιο.

«Όχι ο προϋπολογισμός είναι θεσμική συζήτηση μιλάμε για νούμερα και πίνακες. Άλλωστε δεν βλέπετε πως είναι το κλίμα σήμερα. Με Δήμα και Χουλιαράκη να μιλάνε με το 'σεις και με το σας. Σαν να είναι στην Οξφόρδη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για το λόγο που θα συγκληθεί την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, προσθέτοντας ότι άλλωστε «έχουμε καθυστερήσει, αφού κάνουμε κάθε μήνα».

Αναλυτικά ο διάλογος που είχε ο πρωθυπουργός με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: «Έχετε plan b αν ο Καμμένος αποχωρήσει και πάρει τους υπουργούς του;»

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (χαμογελώντας): «Όχι ρε παιδιά που να πάει; Μην ανησυχείτε.»

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: «Θα έχουμε άγρια κόντρα αύριο;»

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Όχι, ο προϋπολογισμός είναι θεσμική συζήτηση. Μιλάμε για νούμερα και πίνακες. Άλλωστε δεν βλέπετε πως είναι το κλίμα σήμερα; Με Χρίστο Δήμα και Χουλιαράκη να μιλάνε με το "σεις και με το σας". Σαν να είναι στην Οξφόρδη».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: «Για ποιο λόγο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη;»

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Δεν υπάρχει λόγος. Έχουμε καθυστερήσει. Κάθε μήνα κάνουμε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη