18 Δεκ 2018

Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σε δύο «γνώριμα» αλλά αταυτοποίητα πρόσωπα στρέφει τις έρευνές της η
Αντιτρομοκρατική για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, τα προειδοποιητικά

τηλεφωνήματα έγιναν από δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν, τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής στρέφουν τις έρευνές τους σε δύο πρόσωπα, τα οποία παραμένουν αταυτοποίητα. Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός», όπως λένε οι αστυνομικοί. Έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων, τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας», τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο έχει βάλει η Αντιτρομοκρατική επτά άτομα, τα οποία θεωρεί ότι ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι οι δράστες ήξεραν και πώς θα σχεδιάσουν το χτύπημα αλλά και πώς θα εφαρμόσουν το σχέδιό τους, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στον ΣΚΑΪ ήταν τόσο οργανωμένο που διήρκεσε μόλις δέκα δευτερόλεπτα ενώ οι δράστες τοποθέτησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σημείο όπου τα δέντρα ήταν αρκετά υψηλά για να μην γίνουν οι ίδιοι αντιληπτοί από τις κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά του καναλιού.

Το σχέδιο των δραστών

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ). Κι αυτό υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι αρκετά εξοπλισμένη για να το αναλάβει. Στο ερώτημα πώς σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η επίθεση, οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι τρία άτομα από την ομάδα ήταν επιφορτισμένα στο να τοποθετήσουν το σακίδιο στον τηλεοπτικό σταθμό, δύο άτομα λειτουργούσαν ως τσιλιαδόροι και δύο άτομα έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ακόμη, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο οχήματα για να ξεφύγουν. Ένα που έκαψαν και ένα που χρησιμοποίησαν μετά το καμένο όχημα.

Αυτό που εξετάζουν τώρα από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στον ΣΚΑΪ, είναι να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο όχημα με το οποίο διέφυγαν οι τρομοκράτες από το σημείο, έχει εμφανιστεί και άλλες φορές έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Πάντως, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι δεν είναι στο σκοτάδι. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι στην ΟΛΑ συμμετέχουν οκτώ άτομα, τα οποία είναι λίγο πολύ, όπως λένε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, γνωστά στις Αρχές.

ethnos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη