7 Δεκ 2018

Το ιδεολογικό παραμύθι με την βεβήλωση της μνήμης ενός παιδιού ορθώνει τείχη μίσους και κοινωνικού διχασμού


Σχολιάζει ο Θανάσης Μπέλτσος
Όταν βγαίνει η ίδια η μάνα Γρηγορόπουλου και αποκηρύσσει το πλιάτσικο της κουκούλας αναφέροντας ότι βεβηλώνετε η μνήμη του παιδιού της, που σε καμιά περίπτωση δεν θα υιοθετούσε αυτές τις λογικές, δεν χρειάζονται και πολλά να πεις. Δυστυχώς όμως το μήνυμα Τσίπρα ήταν μια ακόμη σπέκουλα ενός αριστερισμού που δικαιολογεί εγκλήματα. Δεν βρήκε να πει μια ξεκάθαρη λέξη καταδίκης (πλην μιας αόριστης και άοσμης αναφοράς) απέναντι στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό της κουκούλας, απέναντι σε αυτούς που καίνε, καταστρέφουν περιουσίες πολιτών, απέναντι σε αυτούς που έχουν μετατρέψει σε γκέτο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε χώρο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.
Όπως ποτέ δεν βρήκε να πει μια λέξη για τους δολοφόνους της Μαρφίν και του Αξαρλιάν που συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να δρουν με τον μανδύα των συλλογικοτήτων του χορηγούμενου από διεθνή κέντρα περιθωρίου( τύπου ΚΕΕΦΡΑ). Βέβαια όλο το προοδευτικό συνάφι βρήκε πολλά να πει για τις μαθητικές κινητοποιήσεις για την Μακεδονία. Έτρεξαν πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο να χαρακτηρίζουν φασίστες και ακραίους τα παιδιά μας, γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα σχέδια του διεθνισμού.
Μια ακόμη μέρα έδρασαν ανενόχλητοι στις περιοχές που πλέον τελούν υπό την πλήρη κατοχή τους, στο κέντρο των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης σαν κατοχικές δυνάμεις εισβολής και σήμερα τα θύματα τους παλεύουν να μαζέψουν τις περιουσίες τους μέσα στις στάχτες. Προφανώς και οι δολοφόνοι της Μαρφίν, του Αξαρλιάν θα συνεχίσουν το έργο τους γιατί εκτελούν εντολές μέσα από ομάδες περιθωριακές που συγκροτούν στρατολογημένα παιδιά τα οποία εκμεταλλεύεται ένα σύστημα ιδεολογικής πορνείας και απάτης.
Όταν η πολιτεία κλείνει το μάτι στον εκτελεστή Κουφοντίνα και καταργεί στην ουσία την ποινή του, στηρίζοντας αυτούς που μιλάνε για λαϊκό αντισυστημικό επαναστάτη, είναι προφανές ότι οι ομάδες αυτές πέριξ των Εξαρχείων δρουν υπό την προστασία κάποιων κέντρων. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη καταδίκη των κουκουλοφόρων, όταν δεν υπάρχουν σαφείς εντολές πάταξης της ανομίας και αφήνονται ανεξέλεγκτα να γκετοποιούν γειτονιές και σχολές, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι κάποιοι επιθυμούν την ύπαρξη τους, γιατί προφανώς ικανοποιούν και υλοποιούν κάποιο σχέδιο.
Ποιο σχέδιο.. Mα αυτό του κοινωνικού διχασμού μεταξύ των ψευδεπίγραφων διαχωρισμών αριστεράς και δεξιάς. Ένα σχέδιο που ενοχοποιεί τον πατριωτισμό, που καταλύει τις έννοιες κράτους – έθνους και διευκολύνει την προδοσία των Πρεσπών αδυνατίζοντας τα εθνικά αντανακλαστικά των πολιτών. Ποιος προοδευτισμός είναι αυτός που ταυτίζεται με τις κουκούλες, με ανθρώπους που δεν δείχνουν τα πρόσωπα τους λες και κάτι θέλουν να κρύψουν. Οι αληθινοί αγωνιστές παλεύουν και αγωνίζονται πρόσωπο με πρόσωπο, δεν κρύβονται στην ανωνυμία μιας κουκούλας. “Πάνω στο χώμα το δικό του χτίζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας» ήταν η κατακλείδα του μηνύματος Τσίπρα για την χθεσινή μέρα ….εγώ θα παραφράσω και θα πω ότι «Πάνω στις στάχτες από την μνήμη του με καλυμμένα τα πρόσωπα και με εθνική απαξία και λήθη χτίζεται μια κοινωνία χωρίς εμάς και για αυτούς…τους μισέλληνες».
Πηγή: OTAVOICE.GR
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη