17 Δεκ 2018

Έρχεται «λευκή» επέλαση – Που θα χιονίσει [χάρτες]

Νέα σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές
ώρες της Δευτέρας 18/12 και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.


Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αργά το βράδυ, όπως αναφέρει το meteo.gr οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν από τις 15:00 της Δευτέρας έως και τις 03:00 της Τρίτης και η θέση του βαρομετρικού χαμηλού.

Την Τρίτη 19/12/2018 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις – ικανές να δημιοουργήσουν προβλήματα – θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχθούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις έως και τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.







     
    Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη