18 Δεκ 2018

Η απαξίωση του Καμμένου από τον Τσίπρα και η… σπέσιαλ αφιέρωση

«Όχι ρε παιδιά! Πού να πάει; Μην ανησυχείτε». Αυτή ήταν η…


χαλαρή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση δημοσιογράφων αν έχει plan B σε περίπτωση που φύγει ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση.


Για πολλούς εξελήφθη ως απάντηση ενός πολιτικού που του πάνε όλα καλά, είναι άνετος, έρχονται και Χριστούγεννα, δεν ανησυχεί για πολλά, γιατί να ανησυχήσει για τον Πάνο Καμμένο;

Όμως, η απάντηση του πρωθυπουργού κρύβει μια τάση απαξίωσης του προσώπου του συνέταιρού του και ταυτόχρονα μια επιβεβαίωση ότι η συμφωνία που έχουν κάνει να πάμε μαζί μέχρι το τέλος, ισχύει. Και το μαζί περιλαμβάνει και την αποχώρηση του Καμμένου από την κυβέρνηση αλλά στήριξη αυτής στη Βουλή μέχει να τελειώσει η θητεία της, όποτε κι γίνει αυτό.




Απαξίωση από τη μια σε ένα πρόσωπο όπως ο Πάνος Καμμένος που όχι μόνο έχει κάνει επάγγελμα την κωλοτούμπα, αλλά και που σε μία και μόνο ομιλία του μπορεί να πει τρία διαφορετικά πράγματα για το ίδιο θέμα, το Μακεδονικό εν προκειμένω. Μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλεί να παρέμβει και να κάνει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή για να την ακυρώσει. Ενας υπουργός Αμυνας ζητά από τον Παυλόπουλο να μαζέψει τους αρχηγούς και να μπλοκάρει τις Πρέσπες και ο πρωθυπουργός δεν τον διώχνει την ίδια ώρα. Κάνει μόνο μια διαρροή το Μαξίμου ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και… καθάρισε.

Μέχρι κι ότι θα φύγει από την κυβέρνηση αν στις 15 Ιανουαρίου ψηφιστεί από τη Βουλή των Σκοπίων υποσχέθηκε για να το πάρει πίσω λίγες ώρες αργότερα. Ενώ στην προχθεσινή ομιλία του στη…. Νεολαία (υπάρχει και τέτοια;) των ΑΝΕΛ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην ψηφιστεί η συμφωνία στη γειτονική χώρα, λες και ξέρει κάτι παραπάνω από τον Ζάεφ. Γενικώς, τόσο σε άλλα θέματα όσο ειδικά στο Μακεδονικό εμφανίζεται ένα κορυφαίος υπουργός να έχει πάθει βέρτιγκο. Στριμωγμένος στα σχοινιά και βλέποντας ότι το πολιτικό του τέλος είναι κοντά (μαζί με τη βουλευτική του ασυλία) κάνει σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις που ούτε ο πρωθυπουργός δεν τις πιστεύει.

Και απαξιώνει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τον συνέταιρό του επί τέσσερα χρόνια λέγοντας «που έχει να πάει; Εδώ θα μείνει». Είναι ένα δείγμα της περιφερόμενης φαιδρότητας που επικρατεί στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου ο πρωθυπουργός δεν εξοργίζεται καν από έναν υπουργό του αλλά αντίθετα τον αντιμετωπίζει στην πλάκα. Γιατί που αλλού θα μπορούσε να πάει ο Καμμένος; Κανένα άλλο κόμμα δεν θα μπορούσε να τον δεχθεί, από την άκρα δεξιά μέχρι τα Αριστερά. Ούτε καν και ο ΣΥΡΙΖΑ που στην ιδέα και μόνο να τον βάλει ο Τσίπρας στο Επικρατείας, σήκωσαν επανάσταση.

Κι από την άλλη, είναι φανερό ότι δεν θα χωρίσουν τώρα, μαζί θα πάνε ακόμη κι αν ο Καμμένος φύγει από το υπουργείο Αμυνας. Το «αντάρτικο» για το Μακεδονικό θα γίνει μπας και σώσει λίγο από το ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο που του απέμεινε ώστε να πάει σε εκλογές όρθιος κι όχι στα… τέσσερα.

Ο Πάνος Καμμένος χλευάζεται από τον Τσίπρα και απαξιώνεται απροκάλυπτα γιατί ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι ΑΝΕΛ έχουν καταλάβει ότι είναι «τελειωμένος». Οι τελευταίοι σπασμοί ενός υπουργού που είδε φως και μπήκε για μια τετραετία είναι. Οι βουλευτές του σύντομα θα μπουν στη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Πολλοί στη Βουλή χθες είπαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο που θα κάνει είναι να αφιερώσει το τραγούδι του Μ. Χιώτη με τη Μ. Λίντα «Που θα πας».


in.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη