21 Ιαν 2019

Πληρώσαμε €500 για να πάρουν Παπακώστα – Γεροβασίλη 4 ομπρέλες (για τη βροχή, όχι τα χημικά!)

Αντί να πάνε η υπουργός και η υφυπουργός να τις αγοράσουν μόνες τους, μπήκε σε φασαρία
ένα ολόκληρο υπουργείο – συν τα έξοδα!

Αν κάποιοι αναρωτιούνται ακόμα γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να παράσχουν τυφλά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους, αλλά και γιατί το ίδιο πράττουν ακόμα και υπουργοί οι οποίοι προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους και κανονικά θα διαφωνούσαν με επιλογές όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η απάντηση κρύβεται στα… εξοδολόγια των υπουργείων. Και φυσικά,
στα προκλητικά και αδιανόητα προνόμια που αυτά κρύβουν για τους υπουργούς. Εκεί μπορεί να βρει κανείς αρκετούς πειστικούς λόγους γιατί, για παράδειγμα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα μεταβλήθηκε από πολέμιος του «λαϊκιστικού», όπως η ίδια τον χαρακτήριζε, ΣΥΡΙΖΑ σε ένθερμη οπαδό του Αλέξη Τσίπρα και της παράτασης του βίου της κυβέρνησης. Ακόμα και τις… ομπρέλες πληρώνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου το Δημόσιο των 330 δισ. εξωτερικού χρέους.

Και τι ομπρέλες! Ούτε σαν αυτές, του Q, από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, με τις απίθανες ιδιότητες, δεν πρέπει να είναι τόσο ακριβές. Τέσσερις ομπρέλες, παρακαλώ, προμηθεύτηκε το υπουργείο, επί 125 ευρώ εκάστη, προς χρήση από την κυρία Παπακώστα και την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη. Οι αρμόδιοι σκέφτηκαν ότι με τόσο βαρύ χειμώνα φέτος στη χώρα χρειάζεται η καθεμιά τους από δύο ομπρέλες και έδωσαν ένα ολόκληρο πεντακοσάρικο μόνο γι’ αυτό τον λόγο – φτιάχνουν και καφέ άραγε για να κοστίζουν τόσο; Μάλιστα συγκροτήθηκαν και δύο επιτροπές για το όλο θέμα – τόσο σοβαρό το έκριναν! Αντί να πάνε δηλαδή η υπουργός και η υφυπουργός να τις αγοράσουν μόνες τους, μπήκε σε φασαρία ένα ολόκληρο υπουργείο – συν τα έξοδα! Επόμενη κίνηση, να επιλεγούν και τέσσερις βοηθοί (με βάρδιες) να τις κρατάνε για να έχει η πολιτική ηγεσία ελεύθερα τα χέρια της!



protothema.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη