12 Ιαν 2019

Σε απομόνωση ο Καμμένος - Τι θα ζητήσει από τον Τσίπρα

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της
Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και έπειτα από την αναβολή της συνάντησης με τονΑλέξη Τσίπρα χωρίς μάλιστα να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενοχλημένος από τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επέλεξε να ανακοινώσει την αναβολή της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, χωρίς να υπάρξει νωρίτερασυνεννόηση μεταξύ τους.


Ακόμα, πιο δύσκολη την κατάσταση για τον Πάνο Καμμένο κάνει το γεγονός πως απέτυχε να αποσπάσει από την εξουσιοδότηση των βουλευτών του ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί άροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους στηνκυβέρνηση.

Παράλληλα, η υπερψήφιση με 81 ψήφους από τη σκοπιανή Βουλή της Συνταγματικής Αναθεώρησης που προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών ρίχνει το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη γειτονική χώρα επί της ουσίας εξευτελίζει για ακόμη μια φορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος από το πρωί διατεινόταν ότι στα Σκόπιαυπάρχει πρόβλημα και ότι δεν θα περάσει η συμφωνία.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό υποτίθεται ότι ανέβαλε το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό καθώς και τη συνέντευξή του στην τηλεόραση.

Για το λόγο αυτό διέκοψε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας λέγοντας ότι πρέπει να περιμένουν τις εξελίξεις αλλά γνωρίζοντας ότι οι βουλευτές του τον έχουν «αδειάσει».

Τους ζήτησε να παραιτηθούν, όμως, αυτοί αρνήθηκαν στέλνοντάς του το μήνυμα ότι είναι μόνος, χωρίς κόμμα και χωρίς διάθεση από κανέναν να τον βοηθήσει στο πολιτικό τέλος που πλησιάζει.
Από την προαναγγελία παραίτησης στην κωλοτούμπα

Ήταν φανερό ότι ανέβαλε το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα για να μην πιει το πικρό ποτήρι που θα του σέρβιρε: «Ή με στηρίζεις και προχωράμε ή φεύγεις και σου παίρνουν τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα».

Αυτό θα του έλεγε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να κερδίσει κάποιες ώρες ώστε νηφάλια να πάρει τις αποφάσεις του.

Το μεσημεριανό tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ έδειχνε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε σύγχυση, που προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, να μην κάνει την τελευταία του κωλοτούμπα.

Ήταν μια προσπάθεια να δείξει ότι πρέπει να αναζητηθεί ένα πιο συναινετικό διαζύγιο ώστε να μην πληρώσει αυτός όλα τα τροφεία.

Όμως, αυτός που κήρυττε ανένδοτο πριν από λίγες ημέρες, μοιάζει τώρα να ετοιμάζεται για μια μεγαλειώδη κυβίστηση.

Είναι σίγουρο ότι παίζεται χοντρό παρασκήνιο, γίνεται πολιτικός τζόγος άνευ προηγουμένου. Ο Πάνος Καμμένος προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί, ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πάνω χέρι στο διαζύγιο, η χώρα σέρνεται ανάλογα με τις ορέξεις των δύο συνεταίρων.

Η κυβερνητική οπερέτα συνεχίζεται και ποιος ξέρει ακόμη για πόσο με έναν πρωθυπουργό που αντί να επιλέξει τις καθαρές λύσεις προτιμά να αφήνει την Ελλάδα ακυβέρνητη και να ασχολείται με τα πολιτικά παζάρια που είναι σε εξέλιξη.

Είναι δεδομένο ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει κάποια στιγμή, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να τελειώνει με τον Καμμένο και να προχωρήσει με άλλη πλειοψηφία στη Βουλή ώστε να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ το «βαρίδι» των ΑΝΕΛ.

Υπάρχουν κι άλλοι που του λένε να μην έρθει σε ρήξη αλλά να βρεθεί μια λύση. Ο ίδιος επιμένει στη γραμμή που έβαλε στη συνέντευξη στο Open. Δηλαδή να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, να στηρίξει ο Πάνος Καμμένος την κυβέρνηση κι αν δε θέλει να «μετρηθούν» όλοι στη Βουλή.

Αν το ραντεβού γίνει τις επόμενες ώρες τότε όλα είναι ανοικτά. Από την αποχώρηση Καμμένουμέχρι την παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τα «ρετάλια» από τα κόμματα.

Όμως, υπάρχει και το σενάριο της συγκαλυμμένης κωλοτούμπας, ήτοι να βρεθεί μια λύση για να μην στραπατσαριστεί ο Καμμένος αλλά και ο πρωθυπουργός να κάνει αυτά που έχει σχεδιάσει.

Κάποιοι δεν απέκλειαν το γεγονός ότι θα μπορούσε ακόμη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να τον βάλει ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε και τη στήριξη που θα ήθελε τώρα να τους προσφέρει.

Αν ο Καμμένος δεν το κάνει απλά θα πάψει να έχει κόμμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη