21 Ιαν 2019

Θρίλερ με τα «κουκιά» των Πρεσπών στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής,
προκειμένου να αποφασίσει επί της διαδικασίας των Πρεσπών, έως ότου φτάσει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αναμένεται για τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την τελευταία της σύνθεση, η επιτροπή διαθέτει συνολικά 55 βουλευτές εκ των οποίων οι 27 στον ΣΥΡΙΖΑ, 14 ΝΔ, 4 ΔΗΣΥ, από 3 Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, από 1 η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ένας ανεξάρτητος.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στο Ποτάμι αλλάζουν τα δεδομένα, αφού το κόμμα έμεινε χωρίς ΚΟ μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά. Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει το κόμμα στην Επιτροπή, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι «έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν θα πάει κανείς στην Επιτροπή, εκτός και αν υπάρξει νέα προσθήκη στο Ποτάμι και επανασυσταθεί η ΚΟ».

ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι διαμόρφωναν πλειοψηφία προκειμένου η Συμφωνία να λάβει την θετική εισήγηση από την Επιτροπή. Ωστόσο, η εικόνα πλέον είναι ρευστή. Υπενθυμίζεται ότι και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αντικαταστάθηκε από μέλος της Επιτροπής, δεδομένου ότι η ΔΗΣΥ με τα τέσσερα μέλη έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη