3 Ιαν 2019

Νέοι πανηγυρισμοί Ντιμιτρόφ: Με τη Συμφωνία πήραμε το καλύτερο δυνατό για τη «Μακεδονία»

Στη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό και την επόμενη μέρα των
Σκοπίωναναφέρθηκε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, μίλησε στο σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων "ΜΙΑ" και αναφέρθηκε στους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι από τις διαπραγματεύσεις, η «Μακεδονία» πήρε το καλύτερο δυνατό, όπως και η Ελλάδα, ενώ ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τη χώρα του, αλλά και τη συνεργασία με τους γείτονες.


Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ μίλησε για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για το όνομα, για τη φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Κοτζιά, η οποία, όπως αναφέρει, «ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, με τις δεδομένες συνθήκες, η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τα Σκόπια αλλά και για την Ελλάδα και ότι ουσιαστικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μία ισορροπημένη λύση. «Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία προκειμένου η Συμφωνία να γίνει καλύτερη για την μία ή την άλλη πλευρά τότε δεν θα υπάρχει Συμφωνία αλλά εθνικές θέσεις», τόνισε ο ίδιος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη