18 Φεβ 2019

Ζάχαρης: Στη Νεάπολη και στις Συκιές που είναι Δημ.Σύμβουλος, πόσο καιρό έχει να περπατήσει η κυρία Χατζηγεωργίου;




Να απαντήσει στο ερώτημα “σε πόσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης -Συκεών συμμετείχε η κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου από τότε που έγινε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου το 2016”, κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ομάδας υποψηφίων συμβούλων της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που έγινε χθες στα Πεύκα.

Η κυρία Χατζηγεωργίου μας ενημέρωσε στο βιογραφικό της ότι περπάτησε στη Γένοβα και στην Πράγα. Καλό θα είναι να μας ενημερώσει πόσο καιρό έχει να περπατήσει στη Νεάπολη και στις Συκιές”, είπε ο κ.Ζάχαρης, ο οποίος αναφερόμενος στους υποψήφιους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

Βλέπω τον τελευταίο καιρό τους συνυποψήφιους που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιους στον δήμο μας να εκλιπαρούν την κυβέρνηση να εξαγγείλει έργα, για να έχουν κάτι να πουν στην προεκλογική εκστρατεία. Δυστυχώς δε θα το βρουν έτσι. Γιατί δε μίλησαν όταν επίλεκτα και διαχρονικά αφοσιωμένα στελέχη της παράταξής τους υποχρεώνονταν σε παραιτήσεις, για να εξυπηρετήσουν την κομματική ηγεσία, που ήθελε να γίνει δημοτική σύμβουλος στον δήμο μας μία υπάλληλος του Μεγάρου Μαξίμου, που προχθές έγινε Υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης.
Όταν μας πει ο δήμαρχος πόσες παρουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε η κυρία Χατζηγεωργίου, από τότε που έγινε Δημοτική Σύμβουλος, θα καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν ήταν οι μόνοι που έγλειφαν την εξουσία για ένα ξεροκόμματο εύνοιας, για μία πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Φτάνει πια το γλείψιμο στην εξουσία”.

Σε ό,τι αφορά στα Πεύκα ο υποψήφιος Δήμαρχος καταλόγισε διαχρονική έλλειψη προνοητικότητας τόσο στις δημοτικές όσο και στις κρατικές Αρχές.

Μια δημόσια αρχή, δημοτική, κρατική, υπηρεσιακή βλέπει. Βλέπει να βγαίνουν οικοδομικές άδειες, μελετά τα στοιχεία, προσπαθεί να προετοιμαστεί γι’ αυτό που έρχεται. Αν, για παράδειγμα, κτίζονται οικογενειακές κατοικίες, πολύ σύντομα θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερα σχολεία.
Δυστυχώς στο Ρετζίκι αυτό δεν έγινε.
Με αποτέλεσμα η οικιστική ανάπτυξη να γίνει πάνω στις υποδομές του χωριού των 1.000 κατοίκων, που ήταν το 1970, ενώ το 2001 είχε ξεπεράσει τις 6.000 και το 2011 είχε υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις 13.000.

Ο κ.Ζάχαρης εξήρε την ευαισθησία των κατοίκων των Πεύκων στα ζητήματα του περιβάλλοντος, για τα οποία απηύθυνε έκκληση και στους συνυποψήφιους του να μείνουν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης:

Το μείζον θέμα στο οποίο πρέπει να δείξουμε προνοητικότητα είναι να θωρακίσουμε το μοναδικό περιβάλλον των Πεύκων. Όχι για να μην το αγγίζει κανείς, αλλά για να μπορούν να το αγγίζουν όλοι.
Ξέρω ότι εδώ στα Πεύκα έχει αναπτυχθεί μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τα περιβαλλοντικά θέματα. Αυτή η ευαισθησία των απλών πολιτών, που νοιάζονται για το σπίτι τους και τι υπάρχει γύρω από αυτό, είναι μία τεράστια δύναμη για κάθε αρχή. Και κυρίως για τη δημοτική.
Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι πρόφαση για ψηφοθηρία. Η συζήτηση για την προστασία του δεν αφορά εμάς, αφορά τις επόμενες γενιές. Αφορά τον κόσμο που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να τον παραδώσουμε καλύτερο από ό,τι τον παραλάβαμε.
Επιθυμία μου είναι τα θέματα περιβάλλοντος να μείνουν έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση. Γιατί δεν αφορούν τις εκλογές. Αφορούν το μέλλον.
Πιστεύω λοιπόν ότι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συστήσει μία μόνιμη και διαρκή επιτροπή περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή επιστημόνων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και ευαίσθητων πολιτών που να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να προβλέπει τις επιπτώσεις στο μέλλον και να εισηγείται μέτρα και ρυθμίσεις”.

Οι υποψήφιοι που παρουσίασε χθες ο κ.Ζάχαρης είναι:
  1. Μάκης Αντύπας, επιχειρηματίας
  2. Βιβή Ζουρτουμίδου, στέλεχος αναπτυξιακής εταιρείας
  3. Γιώργος Καραμανλής, ιδιωτικός υπάλληλος
  4. Γιάννης Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός
  5. Μιχάλης Παπαμιχαήλ, γιατρός
  6. Γιώργος Φωτόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη