18 Φεβ 2019

Ο Μπουτάρης ταπεινώνει την αντιπολίτευση με μεθοδεύσεις, ο Καλαφάτης θα σιωπήσει;



Θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δημιουργεί ο Γιάννης Μπουτάρης στην προσπάθεια του να πάρει τις αποφάσεις που το συμβούλιο αρνείται να του εγκρίνει.
Αυτό προκύπτει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσκληση στον αντικαταστάτη του Στάθη Παντελίδη, των ΕΝΤΑΞΕΙ της αντιπολίτευσης, που παραιτήθηκε πριν από δέκα ημέρες, επιδόθηκε μόλις σήμερα.
Σύμφωνα με τον νόμο, ο δήμαρχος πρέπει ΑΜΕΣΩΣ μετά την παραίτηση, να καλέσει τον πρώτο αναπληρωματικό, ο οποίος πρέπει να εμφανιστεί εντός ΠΕΝΤΕ ημερών για ορκωμοσία. Δηλαδή στο μεταξύ ο αντικαταστάτης έπρεπε να έχει ήδη ορκιστεί.
Αν όμως σήμερα, πριν τη συνεδρίαση, δεν έχει ορκιστεί το νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο θα συνεδριάσει με 48 μέλη, δηλαδή, η σύνθεση του δεν είναι νόμιμη και οποιοσδήποτε προσφύγει εναντίον των αποφάσεων που θα ληφθούν.
Δηλαδή ο Μπουτάρης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και αποφάσεις, διατηρώντας την αντιπολίτευση αποδυναμωμενη, με ένα σύμβουλο λιγότερο, αλλά διακινδυνεύει τη νομιμότητα.

Λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος τινάζει στον αέρα τη νομιμότητα, γιατί έχει τιναχθεί στον αέρα η παράταξη του και προσπαθεί να ανακτήσει την πλειοψηφία στο Συμβούλιο, μειώνοντας δύναμη της αντιπολίτευσης.
Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, το έχει πάρει μυρωδιά ότι παίζεται η νομιμότητα της σύνθεσης;
Ο επικεφαλής των ΕΝΤΑΞΕΙ και βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης κατάλαβε ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να στερήσει ένα μέλος από την παράταξη του;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη