8 Φεβ 2019

Φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος: Απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθεί ο πρώην εταίρος που «πυροβολεί» αδιακρίτως...

Αν και λογικά σήμερα θα παιχτεί η τελευταία σκηνή της φαρσοκωμωδίας με τίτλο «η
διάσωση του Καμμένου», με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση μειοψηφίας κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Αν και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κατέληξε σε αρνητικό για τους ΑΝΕΛ πόρισμα, είναι σίγουρο ότι στο τέλος της ημέρας κάποιος τρόπος θα βρεθεί ώστε να σωθεί ο πρώην κυβερνητικός εταίρος.


Σύμφωνα τουλάχιστον με τον Νίκο Βούτση, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις επιθυμίες του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν λύσεις ώστε να μην μείνει πρόεδρος χωρίς ΚΟ ο τέως συγκυβερνήτης.

Η «ετυμηγορία» της νομικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου δόθηκε στην δημοσιότητα ελάχιστες ώρες μετά το τελεσίγραφο που έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον Θανάση Παπαχριστόπουλο πως θα τον διαγράψει – και άρα θα μείνει με 5 βουλευτές - εάν δεν παραδώσει εως σήμερα στις 10 το πρωί την βουλευτική του έδρα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής δηλώνει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί εως ότου ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να δείξει ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση των ΑΝΕΛ δεν προκαλείται από δική του μεθόδευση αλλά από το «γράμμα» του Κανονισμού.

Με μια αινιγματική δήλωση εκτίμησε μάλιστα, πως μπορεί να υπάρξει «θεραπεία» πριν την «διάλυση». «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο (σ.σ. σήμερα) για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο. Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετε το, το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν 6 βουλευτές.

Μπορεί μέχρι αύριο(σ.σ. σήμερα) ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Είναι προφανές ότι ο κ. Βούτσης αναφέρεται στους Νίκο Νικολόπουλο, Δημήτρη Καμμένο, Γιώργο Λαζαρίδη, Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί.

Οι τρείς πρώτοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ενώ οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε άγρια κόντρα με τον πρώην αρχηγό τους.

Τέλος υπάρχει και το σενάριο της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Τέρενς Κουίκ που είναι πρώτος αναπληρωματικός για να λάβει την έδρα η Ελένη Σκλαβενίτη που παραμένει στο κόμμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως η κυβέρνηση χάνει την εύθραυστη πλειοψηφία των 151.

Από την άλλη πλευρά ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής η ΚΟ του δεν πρέπει να διαλυθεί ενώ καταγγέλλει μεθοδεύσεις του Νίκου Βούτση εναντίον του κόμματός του. Είναι χαρακτηριστικό το tweet που ανήρτησε το βράδυ της Πέμπτης: «Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».


Panos Kammenos@PanosKammenos



Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων.
82
9:23 PM - Feb 7, 2019
Twitter Ads info and privacy
211 people are talking about this





Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την ορθότητα του άρθρου 15, παρ. 2, το οποίο ορίζει ότι για να υπάρχει μια ΚΟ με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των πέντε βουλευτών, πρέπει όλοι τους να έχουν εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Πράγμα που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση καθώς ο Αριστείδης Φωκάς προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων.

Ο Πάνος Καμμένος έχει προαναγγείλει τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου, ο οποίος αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του, κάτι που μένει να φανεί.

Σε αυτή την περίπτωση την έδρα καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος δεν έχει καμία σχέση πλέον με τους ΑΝΕΛ, και άρα δεν αναμένεται να παραδώσει την έδρα του για να την καταλάβει η επόμενη επιλαχούσα υποψήφια των ΑΝΕΛ, Ελένη Σκλαβενίτη, ώστε να διασωθεί η ΚΟ και ο Πάνος Καμμένος.
Σενάρια διάσωσης

Κατόπιν της δήλωσης – χρησμού του Νίκου Βούτση, ωστόσο, έχουν αρχίσει να διακινούνται σενάρια σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ ακόμη και χωρίς τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ένα από τα ενδεχόμενα είναι η επιστροφή κάποιου ή κάποιων από τους βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να παραιτηθεί πρόωρα και να «επιστρέψει» την έδρα του στους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος, δεδομένου ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Πάτρας.

Μάλιστα, την ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του έχει προγραμματίσει να την κάνει την ερχόμενη Δευτέρα. Για το σκοπό αυτό ο βουλευτής Αχαΐας έχει δημοσιοποιήσει και σποτάκι με σύνθημα «Κάτι νέο γεννιέται».

Στην περίπτωση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου που συνηθίζει τις κωλοτούμπες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, βέβαια και το ενδεχόμενο να μην διαγραφεί καν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Και γιατί άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία για το Πρωτόκολλο; Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αρκούσε απλώς να περιμένει «για να δει» αν ο Παπαχριστόπουλος όντως θα εμφανιστεί στην Βουλή για να ψηφίσει υπέρ του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Έτσι, θα του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει ως αρχηγός ΚΟ στη διάρκεια της συζήτησης, εφόσον η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ θα συνεχίζει να αριθμεί 5 μέλη.

Στο «ακραίο», δε, σενάριο που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν εμφανιστεί καν στη Βουλή και δεν ψηφίσει, ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κανένα λόγο να τον διαγράψει και να διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Αφού ο πολύτιμος βουλευτής του θα έχει πράξει αυτό που όφειλε: να μην ψηφίσει την «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» κλπ κλπ…

Υπενθυμίζεται ότι ήταν με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του για να ψηφίσει το Πρωτόκολλο. Αλλά είναι γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε από 153 βουλευτές, που σημαίνει ότι μία ψήφος λιγότερη δεν θα δημιουργούσε ουσιαστικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν θα ξαναζητήσει από τον βουλευτή να μην παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία για το Πρωτόκολλο, ο Νίκος Βούτσης ανέφερε απόψε ότι «τελευταία συμβουλή δόθηκε εκείνη την ημέρα, αύριο θα αποφασίσει μόνος του. Και την προηγούμενη φορά μόνος του αποφάσισε, απλά εγώ του έθεσα υπόψιν του όλα τα δεδομένα. Καλά έκανε και δεν παραιτήθηκε. Είχα πει ότι υπάρχει το χρονικό διάστημα να θεραπευτούν τα πράγματα».

Από τα παραπάνω ευλόγως εξάγεται το συμπέρασμα ότι λύσεις υπάρχουν για να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ και να διατηρήσει τα προνόμιά του ο Πάνος Καμμένος. Και με ασφάλεια θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι και σχεδιασμός υπάρχει και με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα προχωρά.

Αλλωστε, ο τέως συγκυβερνήτης έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να στηρίξει τον πρωθυπουργό ακόμη και μετά το πολιτικό τους διαζύγιο, «παραχωρώντας» ακόμη και βουλευτές.



Ως εκ τούτου, η «έκρηξη» του Πάνου Καμμένου στο twitter μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για το αρνητικό πόρισμα του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και εν όψει της ψήφισης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ μπορεί να χαρακτηριστεί αστεία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη