16 Φεβ 2019

Πανηγυρίζουν & μας δουλεύουν οι Σκοπιανοί: «Έλληνες πράκτορες θα μιλούν “Μακεδονικά”» – «Χοντρό» σκάνδαλο με τις συνοριακές ταμπέλες στη Γευγελή

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί με την ξεφτίλα της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς όπως
πρώτο αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της Μακεδονικής γλώσσας.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4 αναφέρεται «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων
Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ κάνουν πάρτυ με την σχετική ανακοίνωση. Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών αναμεταδίδεται από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, όπου σημειώνεται ότι σε παρένθεση δίπλα στην γλώσσα μακεδονική υπάρχει η ένδειξη νοτιοσλαβική, όπως αναφέρεται και στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανάμεσα στις μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες για τους υποψηφίους είναι και η «μακεδονική» (νοτιοσλαβική) γλώσσα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ που δημοσίευσε την προκήρυξη. Αφορά τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας για τις προσλήψεις στην ΕΥΠ με προσόν τη γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» ανέφερε ότι αυτόν τον όρο προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και αυτός θα χρησιμοποιείται.

Κάτι τέτοιο όμως δεν το γνωρίζαμε, καθώς άλλα μας έλεγε η Κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες!

Η προκήρυξη της ΕΥΠ έτσι όπως παρουσιάζεται στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της… «Βόρειας Μακεδονίας».



ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Με μια μικρή πινακίδα, που γράφει στα σκοπιανά και τα αγγλικά «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και η οποία τοποθετήθηκε στον συνοριακό σταθμό της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων, άρχισε η νέα ημέρα για το γειτονικό κρατίδιο.

Ομως λίγα μέτρα παραπέρα οι μεγάλες πινακίδες που έγραφαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν ξηλώθηκαν, αλλά οι γείτονές μας προτίμησαν την προχειροδουλειά, κολλώντας από πάνω αυτοκόλλητα με το νέο όνομα, ίσως ελπίζοντας ότι κάποιος θα πάει να τα ξηλώσει ή πως θα φθαρούν με τον καιρό κι έτσι το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα βγει και πάλι στην επιφάνεια της συνοριακής πινακίδας· μια περίτρανη απόδειξη ότι δεν δίνουν και τόση σημασία στις δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία, αναφέρει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει σε χρόνο ρεκόρ όλα τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την υπουργό Aμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερίνσκα να καλωσορίζεται πριν λίγα 24ωρα από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ως προσκεκλημένη στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, τα πράγματα για τους γείτονες έχουν μπει σε άλλη τροχιά, μόνο που εμείς θα περιμένουμε μήνες για να δούμε αν θα υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις.

Με λίγα, οι Σκοπιανοί άρχισαν το δούλεμα, τα πήραν όλα και θα ξαναγυρίσουν στην αγκαλιά της Τουρκίας.



pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη