18 Φεβ 2019

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταγγραφές:Σφοδρή επίθεση Κουρουμπλή κατά Μωραΐτη (ηχητικό)

Με τη φράση «εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο κ.
Μωραΐτης» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της νέας «μετεγγραφής» του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 αναφερόμενος στην αιχμηρή κριτική που είχε κάνει στο παρελθόν ο κ. Μωραΐτης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ακόμα και για πολιτικούς απατεώνες, τόνισε ότι ο καθένας πριν μιλήσει πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του.


Έκανε μάλιστα ένα βήμα επιπλέον και συνέκρινε την μετεγγραφή Μωραΐτη στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να πήγαινε ο ίδιος στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν είχα καμία σχέση με την μετεγγραφή του κ. Μωραΐτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου.

Γι’ αυτό ο καθένας όταν μιλάει θα πρέπει να σκέφτεται, να βουτάει και λίγο τη γλώσσα του στο μυαλό του.

Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει. Πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα, φανταστείτε τώρα εγώ να προχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ μιλάω με έντονο τρόπο για αυτό το κόμμα όμως, αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν μιλάω ούτε για απατεώνες ούτε για λωποδύτες.

Το να προσχωρήσει ο Μωραΐτης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να προσχωρώ εγώ στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένα σας κριθεί για αυτά που λέει και κάνει».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν απαντούσε αρνητικά σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητούσε την γνώμη του, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε με νόημα «Τέλος πάντων, τώρα νομίζω ότι τοποθετήθηκα επί αυτού του θέματος».


Μεγάλωνει το κύμα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Από την Παρασκευή το μεσημέρι, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί μεγάλη γκρίνια και μουρμούρα, με βουλευτές του κόμματος να μην μπορούν να χωνέψουν την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα, τη στιγμή που οι ίδιοι έβαλαν «πλάτη» στα δύσκολα για την κυβέρνηση, ψηφίζοντας, όπως λένε, και νομοσχέδια που δεν ήθελαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσωπική απογοήτευση πολλών βουλευτών είναι περισσότερο έκδηλη από ποτέ, καθώς δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη του πρωθυπουργού για άνοιγμα προς πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται εμφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι» όταν τους ζητούν κάποιο σχόλιο για τον ανασχηματισμό...

Παράλληλα, υπάρχει και η κατηγορία των στελεχών που ανησυχούν για την στροφή στην Κεντροαριστερά και τη διαφαινόμενη «πασοκοποίηση» του κόμματός τους.
Κάνουν λόγο για κίνδυνο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του κόμματος και αναρωτούνται κατά πόσο το «καινούριο» που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός συνάδει με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα όλη την προηγούμενη περίοδο

Υπάρχουν άνθρωποι επίσης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί πολιτικά με τα συγκεκριμένα στελέχη και σε κάθε περίπτωση ξαφνιάστηκαν από τις επιλογές του Α. Τσίπρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα, με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να στρώνει το χαλί για τη δημιουργία ενός νέου φορέα και να συζητιέται για το αν τελικά η ρητορική για προοδευτικό πόλο θα μετατραπεί σε νέο κόμμα.
Αντιδράσεις από τους 53+

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί άρθρο του Παύλου Κλαυδιανού με τον ενδεικτικό τίτλο «Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα» που φιλοξενεί το site Commonality που απηχεί τις απόψεις της ομάδας 53+ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Κλαυδιανός υπήρξε μέλος της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ενώ η ιστοσελίδα Commonality είναι το βήμα των 53+ στο Διαδίκτυο.

Στο άρθρο του αναφέρει ότι η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη επιλογή ως «το λιγότερο λάθος» που δίνει έδαφος στην υπονόμευση της κυβέρνησης.

Κλείνοντας το άρθρο του ο Π. Κλαυδιανός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ανασχηματισμός σε μια κυβέρνηση είναι ευθύνη του πρωθυπουργού αλλά γίνεται μέσα σ΄ ένα πλαίσιο και εξυπηρετεί στόχους, οι οποίοι είναι συλλογικά ορισμένοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ίσχυε ακόμα περισσότερο, διότι τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν σηματοδοτούσαν σειρά πραγμάτων που χρειάζονταν συζήτηση κάτι που έπρεπε να γίνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την παραμονή του ανασχηματισμού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη