18 Φεβ 2019

“Έχει κλείσει συμβόλαια με προπληρωμές”

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησης των Μωραΐτη και Τόλκα και πλέον τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά από τα θηκάρια. Έτσι τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση έχουν ανεβεί οι τόνοι.


Ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προέβλεψε ότι: “Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, είναι η πολιτική μου εκτίμηση αυτή, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή”. Ταυτόχρονα ο κ. Βερναρδάκης είπε ακόμη: “Θα επαναφέρουμε κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία μίας προγραμματικής σύγκλισης στη μετεκλογική εποχή. Θα απευθύνουμε πρόσκληση και προς την κα Φ. Γεννηματά και προς τον Στ. Θεοδωράκη. Κάνουμε πολιτική ανοιχτών θυρών”.

Απαντήσεις

Στον κ. Βερναρδάκη απάντησε ο Σταμάτης Μαλέλης σε επίσης υψηλούς τόνους: “Κύριε Βερναρδακη οι προβοκάτσιες σας θα πέσουν στο κενό. Η μεγάλη κεντροαριστερά δεν χτίζεται με τυχοδιώκτες και ακροδεξιούς. Χτίζεται με λαϊκές και ριζοσπαστικές πολιτικές πάντα δίπλα στον πολίτη. Εμείς με τους Δημοκράτες αγωνιστές και σεις με Παπαγγελόπουλο, Κουίκ, Κουντουρά και άλλους …προοδευτικούς. Θα τα πούμε το βράδυ των εκλογών. Θα τρίβετε τα μάτια σας”.



Ακόμη πιο οξεία ήταν η απάντηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος μίλησε για προπληρωμές και συμβόλαια: “Θα έχει κάνει πολιτικές προπληρωμές ο κ. Βερναρδάκης για να τα λέει αυτά (ότι θα γίνουν θα γίνουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ), θα έχει κλείσει συμβόλαια” Και πρόσθεσε: “Είναι μια κυνική εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων. Είναι κωμωδία. Ο παλιός γενίτσαρος Κουρουμπλής βρίζει τον νέο γενίτσαρο Μωραίτη. Αν είχαμε χιούμορ θα στέλναμε μια αίτηση μέλους στον κ. Τσίπρα να γραφτεί στο ΠΑΣΟΚ”. Για τις αποκαλύψεις Τσουκάτου είπε ότι “η κα Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ραγκούσης που διετέλεσαν γραμματείας του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξέρουν”.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη