19 Φεβ 2019

“Ούτε ένα κουβά πετρέλαιο δεν βρήκες”! Κατηγορίες κατά Ερντογάν για τις αποτυχημένες και ακριβές εξορύξεις

Για πλήρη αποτυχία της πρώτης γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει
λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή της Κύπρου “ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ μετέφερε το όλο ζήτημα στο προσκήνιο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, ζητώντας εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση για τις μεγάλες δαπάνες στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα”.


Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Μπασαρίρ ,η πρώτη γεώτρηση των Τούρκων έγινε στ΄ ανοιχτά της Μερσίνης και δεν προέκυψε “ούτε ένας κουβάς πετρέλαιο”.

Εξίσου απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα στην εξόρυξη που γίνεται ανοιχτά της Αλάνιας.

Η αντιπολίτευση επιτίθεται στον Ερντογάν και για το μεγάλο κόστος των εξορύξεων. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που κατατέθηκαν το κόστος κάθε σκάφους μαζί με το ελικόπτερο που νοικιάζει η Τουρκία ,φθάνει τα 90.000 δολάρια!

Ο βουλευτής Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ,επισημαίνει στην ερώτησή του ότι αν οι έρευνες εξακολουθήσουν να μην έχουν αποτέλεσμα, τότε η Τουρκία θα ζημιωθεί κατά 2 δις δολάρια, την ίδια στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν είναι έτοιμο να πουλήσει τις δυο μεγαλύτερες τουρκικές εταιρίες δημοσίου συμφέροντος, TPAO και BOTAŞ, στο Κατάρ.

Στην ίδια ερώτηση ζητά πληροφορίες για το πόσο κόστισε η αγορά τριών σκαφών από τη Νορβηγία, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο.

militaire.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη