9 Φεβ 2019

Το παρασκήνιο της χθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης στη Βουλή (Photos)

Ποιήματα, χτενίσματα, δράμα και κομπολόγια είχε το παρασκήνιο στη χθεσινή συνεδρίασηστη Βουλή των Ελλήνων.


Η Ολομέλεια της Βουλής θύμιζε φαρσοκωμωδία με αποκορύφωμα, τη χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.


Η συζήτηση για το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σε συνδυασμό με τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ αποτέλεσαν τα υλικά για να γραφτεί η παρωδία, με καταγγελίες, μηνύματα και πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.

Την Παρασκευή εξελίχθηκε ένα μελόδραμα - μπροστά στα μέλη του κοινοβουλίου - ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κατά την πρώτη δημόσια αντιπαράθεσή τους μετά το πολιτικό διαζύγιο των δύο εταίρων.

Πάντως, όσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτόξευε από το βήμα της Βουλής σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σταμάτησε να παίζει με το κομπολόι του και να συνομιλεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Καθρεφτάκι και… χτενιζόταν έβγαλε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ατάραχος στο άκουσμα του ονόματος του και παρά τη διαγραφή του, είχε το μυαλό του στα μαλλιά του.

Ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έβγαλε καθρεφτάκι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στην Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ακόμα, από τις στιγμές της παράνοιας στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και η οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κώστας Ζουράρις, ο ένας εκ των δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ που με επιστολή τους στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.


Αίσθηση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μαξυλάκας» που απηύθυνε προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ζουράρι, η λέξη προέρχεται από το ρήμα «υλάω» που σημαίνει «γαβγίζω» και σημαίνει « αυτός που γαβγίζει/μιλάει αδιάκοπα, άσκοπα.





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη