25 Μαρ 2019

Πόρισμα Μιούλερ: Καμία σκευωρία ή συνεργασία Τραμπ – Μόσχας για τις εκλογές του 2016

Στον αστερισμό του πορίσματος του Ειδικού Εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, βρίσκονται οι
Ηνωμένες Πολιτείες. Τι αναφέρεται στο πόρισμα για την υποτιθέμενη σκευωρία Τραμπ – Ρωσίας.

Ανακοίνωση για το πόρισμα του Ειδικού Εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, σχετικά με τη φερόμενη σκευωρία μεταξύ Μόσχας και Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2016, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, το πόρισμα αποτυγχάνει να καταδείξει αν ο πρόεδρος Τραμπ
προσπάθησε να θέσει εμπόδια στην εισαγγελική έρευνα για τις εκλογές του 2016.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με βάση το τελικό πόρισμα, το «στρατόπεδο» του Τραμπ δεν σχετίζεται με τα περιστατικά «χακαρίσματος» του Δημοκρατικού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της επίμαχης προεκλογικής εκστρατείας.

Αναφέρεται δε, στους ισχυρισμούς του Μιούλερ ότι οι χάκερς, οι οποίοι συνδέονται με τις ρωσικές αρχές, απέκτησαν πρόσβαση σε υπολογιστές και e-mails Δημοκρατικών, ενώ γίνεται λόγος για «δύο κύριες ρωσικές προσπάθειες επιρροής των εκλογών».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να σημειώνει ότι η Ρωσία δεν έχει δει τα αποτελέσματα της έρευνας του Μιούλερ για την υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016.

Νάντλερ: Δεν αθωώνεται ο Τραμπ

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζερόλντ Νάντλερ, διευκρίνισε ότι «αν και το πόρισμα δεν καταλήγει στην ενοχή του Τραμπ, εντούτοις δεν τον αθωώνει κιόλας».

Σημείωσε δε, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να μην προχωρήσει σε «ποινική δίωξη», ενώ επανέλαβε ότι «ο Ειδικός Εισαγγελέας ρητά και με σαφήνεια δεν απαλλάσσει τον πρόεδρο Τραμπ».

«Πλήρης η αθώωση του Τραμπ»

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος περιέγραψε την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ως «ολική και πλήρη αθώωση του Τραμπ».

«Καμία σκευωρία, κανένα εμπόδιο, πλήρης και συνολική αθώωση. Διατηρήστε την Αμερική σπουδαία» ήταν, παράλληλα, το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ, λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του πορίσματος.






Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του Μιούλερ αφορούσε τις καταγγελίες ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, όπως και στις αναφορές περί ύπαρξης σκευωρίας μεταξύ του Τραμπ και της Μόσχας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως απορρίψει κάθε εμπλοκή, σημειώνοντας ότι οι επίμαχοι ισχυρισμοί επινοήθηκαν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα πραγματικά παραδείγματα εκλογικής απάτης και διαφθοράς.

Στο μεταξύ, το πόρισμα του Μιούλερ έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον 34 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και έξι ατόμων που διατηρούν στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση Τραμπ.

Ωστόσο, καμία κατηγορία δεν αφορά την έρευνα για την υποτιθέμενη σκευωρία μεταξύ του Τραμπ και της Μόσχας. Αντ’ αυτού, αρκετοί επιφανείς νομικοί και πολιτικοί έχουν βρεθεί ένοχοι για μία σειρά κατηγοριών περί οικονομικών ατασθαλιών.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη