24 Μαρ 2019

Εικόνες ντροπής: Αστυνομικός χλευάζει την 90χρονη που συνελήφθη σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης


Συνεχίζεται ο σάλος για τη σύλληψη της 90χρονης γυναίκας σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης,
επειδή πουλούσε χωρίς άδεια, πλεκτά παντοφλάκια που έφτιαχνε η ίδια. Μάλιστα, σοκαριστικό βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, δείχνει τα όσα έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα, με τους αστυνομικούς να χλευάζουν την ηλικιωμένη.

Στο τμήμα η 90χρονη εμφανίζεται τρομοκρατημένη. Ο αστυνομικός που έχει απέναντί της, την προσβάλει και την χλευάζει, με τις εικόνες να καταγράφονται από το κινητό τηλέφωνο της κόρης της: «Ρε π... μου, δεν το πιστεύω αυτό. Στράτα στρατούλα» ακούγεται να λέει ανάμεσα σε άλλα ο αστυνομικός, απευθυνόμενος στην ηλικιωμένη.
ΕΔΕ για το βίντεο, όχι για τη σύλληψη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, δεν αφορά στη σύλληψη αλλά για το πόσες ώρες παρέμεινε στο τμήμα η γυναίκα, τη συμπεριφορά των αστυνομικών προς αυτή αλλά και για να φανεί ποιος τραβούσε και διέρρεσε το βίντεο.

Νωρίτερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη