26 Μαρ 2019

Αυτοί θα διεκδικήσουν θέση στα νέα όργανα του ΚΙΝΑΛ (ονόματα)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το έκτακτο συνέδριο τoυ Κινήματος Αλλαγής,
που θα διεξαχθεί το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο συνέδριο θα μετέχουν 3500 σύνεδροι, που έχουν εκλεγεί από τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, συν 1000 αριστίνδην (μέλη της απερχόμενης ΚΠΕ, Βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές, Γραμματείς ΝΕ), όπως ορίζει το καταστατικό.


Του Χρήστου Δ. Δρούζια

Το συνέδριο θα εμπλουτίσει και θα επιβεβαιώσει το «Σχέδιο Ελλάδα», θα επικυρώσει την στρατηγική της αυτόνομης πορείας, η οποία για το νέο φορέα είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ, με στόχο την ομογενοποίηση του κόμματος, θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα και βάζοντας τέλος στον κύκλο των συνιστωσών, που θα πρέπει να αδρανοποιηθούν.

Παράλληλα, στο συνέδριο θα εκλεγούν νέα όργανα χωρίς ποσοστώσεις και αναλογίες. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι εσωκομματικές «φυλές» προετοιμάζονται πυρετωδώς, με στόχο την εκλογή όσο το δυνατό περισσότερων μελών στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στα στρατηγεία μάλιστα του συνεδρίου εντείνονται οι ζυµώσεις, με τους επιτελείς να γράφουν και να σβήνουν ονόματα, υπολογίζοντας ταυτόχρονα πόσους και ποιους θα εντάξουν στις γραμμές τους.

Να σημειωθεί ότι την μερίδα του λέοντος στους εκλεγμένους συνέδρους έχουν εξασφαλίσει τα στρατόπεδα της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το «Καρφί» του Σαββατοκύριακου σας παρουσιάζει όλα τα βασικά ονόματα που ακούγονται για υποψηφιότητα στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Καταρχάς, στο ανώτερο όργανο θα βρίσκονται αυτοδίκαια όλοι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του νέου φορέα, ενώ δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Όθωνα, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, του Γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη, του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας και υποψήφιου στη Β΄ Πειραιά Σταμάτη Μαλέλη, του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη, του Γραμματέα Οργανωτικού Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του Χρήστου Πρωτόπαπα.


Από το προεδρικό μπλοκ, σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της υποψήφιας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Τόνιας Αντωνίου, του Γιώργου Λυμπερόπουλου, του υποψήφιου βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλου, του Πάνου Αναστασιάδη, του Σωτήρη Μάνεση,της Μαρίας Παπαγεωργίου, της Συλβάνας Ράπτη, της υποψήφιας βουλευτή Χανίων Λίτσας Κουρουπάκη, του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Αδαμόπουλου, της υποψήφιας στην Α΄Αθήνας Ζέφης Δημαδάμα, της Κατερίνας Αυξεντίου, του πρώην Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, Στέλιου Τσιλίκη, της Έφης Χαλάτση, του πρώην βουλευτή Χρήστου Γκόγκα, της Μαρίας Δημητρακοπούλου - Σιούνα, των υποψηφίων βουλευτών στην Ανατολική Αττική, Σωτήρη Ζωτού, Βασιλικής Αναστασίου και Έρσης Κόκκοτα, της Λώρεν Κασσοπούλου, του πρώην υπουργού Συμεών Κεδίκολγου, της Μένης Μαλιώρη, της Έφης Μπέκου, του Χρήστου Σωτηρόπουλου κ.α.

Από τη νεότερη γενιά του προεδρικού μπλοκ, στη μάχη του σταυρού αναμένεται να ριχτούν οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά Λάμπρος Παλάντζας και Δημήτρης Κουρόγιωργας,οι υποψήφιοι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου (Δυτικό Τομέα Β Αθηνών), Γιώργος Αποστολόπουλος (Ά Αθηνών), Αλεξάνδρα Σαγρή και Κώστας Πανταζής (Βόρειο Τομέα), ηΕύη Βεργοπούλου (Ηλείας), ο Σπύρος Καρανικόλας, ο Θύμιος Φωτεινός, ο Χρήστος Ασπιώτης, ο Λάμπρος Ζαλοκώστας, ο Θάνασης Ζανιάς, η Ανδριάνα Αλεβίζου, ο Γιώργος Ηλιάδης κ.α.

Επίσης, αρκετά στελέχη της Περιφέρειας, όπως οι: Ανδρέας Στοιμενίδης, Κωνσταντίνος Σερμετζέλης (Αιτωλοακαρνανία), Ιωάννα Καραπαππά (Αχαΐα), Κώστας Κιτιξής (Πιερία) και Στέλιος Τσιάκαλος (Λάρισα), καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Άρης Καρβούνης (Βοιωτία), Γιάννης Ανδρέου (Κορινθία), Σωτήρης Παπαγεωργίου (Καρδίτσα), Γιώργος Αναστασιάδης(Κιλκίς), Στέλιος Μαυρίδης (Φλώρινα) κ.α.


Πολύ πιθανό είναι να θέσουν υποψηφιότητα η Γραμματέας του Ζωγράφου Σμαράγδη Αρβανίτη και η Κατερίνα Βαλαβάνη, η οποία δίνει τη μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Από τον συνδικαλιστικό χώρο αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κώστας Παπαδημητρίου, οι πρόεδροι των εργαζομένων σε ΟΟΣΑ και ΕΛΤΑ, Αποστόλης Ραυτόπουλος και Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, Κώστας Κουλούρης, ο Θανάσης Λεβέντης κ.α.

Από το στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη, η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων θα προέρχεται από τη νέα γενιά του κόμματος. Δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του «στρατηγού» του επιτελείου του ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ Ανδρέα Σπυρόπουλου, καθώς και του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Ξεκαλάκη, ο οποίος απείχε συνειδητά από την απερχόμενη ΚΠΕ. Υποψήφιοι, επίσης, θα είναι ο Κώστας Σάββας, ο Δημήτρης Καρέλας και ο Ηρακλής Δρούλιας, αλλά και οι προερχόμενοι από τη νέα γενιά Γιώργος Καραμπιζιώτης, Μάρα Κουκουδάκη, Νανά Βρυώνη, Σταύρος Τζεδάκης, Πένυ Δαλαμπούρα κ.α.

Επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές Σωτήρης Ζαρπαλάς (Ιωάννινων), Γιώργος Φραγκίδης (Κιλκίς),Ρένια Ζαρκαδούλα (Βορείου Τομέα), Γιώργος Οικονόμου (Τρικάλων) Βαϊος Καλοπήτας(Νότιου Δωδεκανήσου), Δημήτρης Μπερτζελέτος (Αρκαδίας) κ.α.

Τα ονόματα που ακούγονται από το χώρο της αυτοδιοίκησης είναι των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη Δημήτρη Καρύδη και Ανδρέα Βεντούρη, του περιφερειακού συμβούλου Αττικής Γιάννη Σμέρου, του αντιδημάρχου Νεάπολης - Συκεών Αντώνη Σαουλίδη κ.α.

Στη μάχη του σταυρού ετοιμάζονται να ριχτούν και μια σειρά περιφερειακών στελεχών, όπως οι: Θανάσης Κονιδάς, Γιάννης Τριγώνης (Τρίκαλα), ο Νίκος Ξυλούρης (Α΄Θεσσαλονίκης), Παντελής Κουκουλεκίδης (Β΄Θεσσαλονίκης), Κώστας Πετρίδης (Β΄Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Τσιμπανάκος (Μαγνησία), Κοσμάς Βαρσάμης (Καστοριά), Γιώργος Κατσούλης (Μεσσηνία), Λεωνίδας Παππάς (Καβάλα) κ.α.

Υποψηφιότητα αναμένεται να θέσουν και τα έμπειρα στελέχη της παλαιότερης φρουράς, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Γιώργος Τσολιάς, Γρηγόρης Φελώνης και Σοφία Καγεώργη.


Από το χώρο του ΚΙΔΗΣΟ, βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Ελενόπουλου και των πρώην υπουργών, Μιχάλη Καρχιμάκη, Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Φίλιππου Πετσάλνικου, Γρηγόρη Νιώτη και Φίλιππου Σαχινίδη.

Επίσης, του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Θανάση Σερέπα, της Αφροδίτης Παπαθανάση, της Άσπας Παπαηλίου, του Πέτρου Λάμπρου, της Γεωργίας Γεωργίου, του Τάσου Τελίδη, της Ελένης Ζωντήρου, των υποψήφιων βουλευτών, Γιώργου Πεταλωτή(Νότιος Τομέας), Παντελή Ασπραδάκη (Ανατολικής Αττικής) και Κωνσταντίνας Αντεριώτη(Φθιώτιδας), του πρώην βουλευτή Γιώργου Μαγκούφη.

Στη μάχη της κάλπης του συνεδρίου αναμένεται να ριχτούν και οι υποψήφιοι βουλευτές από τη νέα γενιά του ΚΙΔΗΣΟ Δημήτρης Διαμαντίδης (Β΄Πειραιά), Μενέλαος Γερονικολός(Μεσσηνίας), Νίκος Τσακιρίδης (Πιερίας) και Δημήτρης Οικονόμου (Ά Αθηνών).

Από τα στελέχη που στηρίζουν τον Γιώργο Καμίνη, δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του δημάρχου Αθηναίων Οδυσσέα Κορακίδη, του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς και συντονιστή στο «Δίκτυο Ανανέωσης», Στέφανου Παραστατίδη, του επικεφαλής του Οργανωτικού Γιώργου Τσούμα, του πρώην Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κίτσιου, του Νίκου Γκόλα, του πρώην κεντρικού στελέχους της ΠΑΣΠ Ευρυβιάδη Ελευθεριάδη.

Υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσουν και αρκετά στελέχη που συνομιλούν με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, όπως οι υποψήφιοι βουλευτές, Μιχάλης Κατρίνης (Ηλεία), Γιάννης Μαλτζάρης (Πιερίας), Σπύρος Φράγκος (Α΄Αθηνών), το στέλεχος από την Αρκαδία, Χάρης Ρέκκας κ.α.

Από τις «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για υποψηφιότητα είναι του υποψήφιου βουλευτή στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών Μιχάλη Χάλαρη, του Θόδωρου Καρούνου, του Μανώλη Πετράκη, του Θόδωρου Τσέκου,του Βλάσση Σφυρόρεα, του Γιάννη Τούντα, του Παναγιώτη Ιωακειμίδη, ενώ από την ΕΔΕΜ,των Απόστολου Πόντα, Νίκου Ιωσήφ, Γωγώς Καζά και της υποψήφιας βουλευτή στον Νότιο Τομέα, Μαρίας Μισέντου.

Μια θέση στη νέα Κεντρική Επιτροπή θα διεκδικήσουν πρώην στελέχη του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησαν με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αντίστοιχα και παρέμειναν στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο Γιάννης Μεϊμάρογλου,το μέλος της ΕΓ του κόμματος και στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Τάσος Δαρσινός, η Ισμήνη Μώρου, η Έφη Παγκάλου, ο Θανάσης Ντέλκος, ο Γιώργος Σιακαντάρης, ο Μανώλης Βελεγράκης, ο Χρήστος Πολύμερος, ο Δημήτρης Στάμου, ο Χρήστος Μέγας, ο Γιώργος Γιάνναρος και η Ευγενία Μπουρνόβα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με καλά γνωρίζοντες τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, πολλά από τα παραπάνω στελέχη θα στηριχθούν από όλες σχεδόν τις εσωκομματικές «φυλές», προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της διεύρυνσης.

Όσον αφορά τους αυτοδιοικητικούς - εκλεγμένοι ή υποψήφιοι – ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για υποψηφιότητα είναι του υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Παντελή Καμά, του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Παπαστεργόυ, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα, Κατερίνα Μπατζελή, του δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση, του πρώην δήμαρχου Γλυφάδας Κώστα Κοκόρη κ.α.

Τα ονόματα που παίζουν δυνατά για μια θέση στην νέα Κεντρική Επιτροπή από τα επιμελητήρια και τον συνδικαλιστικό χώρο, είναι του προέδρου της ΓΣΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά,του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, του πρόεδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», Θωμά Κουτσουπιά, του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ, Σταύρου Κουτσιουμπέλη, του προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, Γιώργου Βερνίκου κ.α.

Τέλος, σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των στενών συνεργατών του Ανδρέα Λοβέρδου, Χαράλαμπου Βαρδίκου και Αθηνάς Μπούτση, του Κώστα Ζώγα, στενού συνεργάτη του Κώστα Σκανδαλίδη, του επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» και υποψηφίου βουλευτή στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Παναγιώτη Βλάχου, ενώ άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του πρώην υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του προέδρου της ΕΣΑμεΑ, Γιάννη Βαρδακαστάνη, του Κωνσταντίνου Γάτσιου, του Παναγιώτη Καρκατσούλη, του Πασχάλη Αγανίδη, του υποψήφιου βουλευτή στον Βόρειο Τομέα, Μόσχου Κορασίδη, ο οποίος διατηρεί στενή πολιτική σχέση με τον Γιάννη Μανιάτη, της Αγγέλας Τριανταφύλλου, του Χρόνη Μακρίδη και του Μάνου Επιτροπάκη που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη