Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

12 Μαρ 2019

Θέλουν, δεν θέλουν προωθούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των Ελλήνων: Εκδήλωση στις Βρυξέλλες που κάνει την Τουρκία να «τρέμει» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες που γνωρίζουν, θα καταλάβουν…

Σίγουρα τους Έλληνες δεν τους θέλουν. Αποτελούν το «αγκάθι» στα όποια σχέδιά τους.

Όχι αυτοί που βγάζουν κυβερνήσεις που ξεπουλάνε τα πάντα, αρνούμενοι να καταλάβουν την σημασία του μη χείρονος.

Αυτοί που τόσο καιρό, υπομένουν τις προδοσίες, χάρη στις επιλογές των άλλων, και ξέρουν πως, όποια και να είναι τα σχέδια της μίας ή της άλλης πλευράς, στο τέλος γίνεται αυτό που πρέπει να
γίνει.του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αυτό συμβαίνει και με τις υπό κατοχή περιοχές της σημερινής Τουρκίας, οι οποίες έχουν «ποτιστεί» με το αίμα Ελλήνων.

Όσο πλησιάζει η 19η Μαΐου, τόσο πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για την παγκόσμια ανάδειξη του θέματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, γεγονός που θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου, σε ό,τι αφορά, τον σημερινό Ελληνισμό που καταπιέζεται στην Τουρκία.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της δεύτερης και πιο αιματηρής φάσης των εκκαθαρίσεων που έγιναν σε εκείνο το κομμάτι της Γης που υπήρχε ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ελληνισμός.

Η είδηση είναι πως το τριήμερο 5-8 Μαρτίου η πολυμελής αποστολή της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, με την υποστήριξη της Ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, παρευρέθηκε σε μια σειρά ημερίδων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την προώθηση της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών και ειδικότερα των Ελλήνων του Πόντου, την περίοδο (1914-1923).

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε κεντρική αίθουσα, του κτιρίου ALTIERO SPINELLI του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα: «ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ».

Ξαναγράφουμε το θέμα της εκδήλωσης: «ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ».
newspost.gr

Οι πατρίδες λοιπόν δεν έχουν χαθεί, αρκεί να τις θυμόμαστε, να γνωρίζουμε ιστορία και ποιος ξέρει πως θα έρθουν σύντομα τα πράγματα, με βάση πάντα τα συμφέροντα των μεγάλων, καθώς τα παγκόσμια κέντρα εξουσιών «χάρες» δεν κάνουν.

Όπως αναφέρεται, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε σχετικό βίντεο τόσο με ιστορικά στοιχεία του Πόντου όσο και με τα τραγικά γεγονότα της περιόδου (1914-1923), σε βάρος των ελληνοχριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, αλλά και τη θέση που έχει για αυτήν την περίοδο η πολιτική ηγεσία σήμερα στην Τουρκία .

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μήνυμα του… «Τούρκου» ακτιβιστή ελληνικής καταγωγής Ταμέρ Τσιλιγκίρ, που λόγω της δράσης του για την ανάδειξη της ελληνικής του ταυτότητας και την προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος της Ποντιακής Γενοκτονίας, διώκεται και είχε φυλακισθεί επανειλημμένα στην Τουρκία. Σήμερα ζει εξόριστος στην Ελβετία.

Ο εκπαιδευτικός συγγραφέας, Στάθης Ταξίδης μίλησε για το ρόλο του οργανωμένου ποντιακού χώρου, αλλά και αυτόν των πολιτικών σχηματισμών στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, για τη Διεθνοποίηση της Ποντιακής Γενοκτονίας, καθώς και για το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθηθεί, τα επόμενα χρόνια .

Σχετικές αναφορές έκαναν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Αρμενίων, Κασπάρ Καραμπετιάν και των Ασσυρίων, Κυριάκος Μπατσάρας, του τοπικού ποντιακού συλλόγου, Γιώργος Σιδηρόπουλος και εκπρόσωποι φορέων, που συμμετείχαν στην ημερίδα.΄

Όπως διαβάζουμε στο Newpost.gr, η Εύα Καϊλή, ο Μανώλης Κεφαλλογιάννης και ο εκπρόσωπος του Κώστα Χρυσόγονου, ενημέρωσαν για την προσπάθεια που εδώ και έξι μήνες ξεκίνησε, ύστερα και από την κατάθεση σχετικής πρότασης από μέρους της Ευξείνου Λέσχης, για σύνταξη ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συλλογή υπογραφών από Ευρωβουλευτές, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία και την αναγνώριση από μέρους της των γεγονότων της περιόδου (1914-1923) ως πράξεις Γενοκτονίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την συγκλονιστική απαγγελία του ποιήματος «ΠΟΝΤΟΣ ΕΝ ΑΣΤΡΟΝ ΦΩΤΕΙΝΟΝ», από τον ηθοποιό, Λάζο Τερζά υπό τη συνοδεία της ποντιακής λύρας του Κώστα Ζαπουνίδη.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Όλα αυτά συνέβησαν στη Βρυξέλλες, όχι κάπου στην Αθήνα. Αυτό είναι αν μη τι άλλο σημαντικό, καθώς προχωρά, με «ειρηνικά μέσα», η ανάδειξη της ιστορίας του Πόντου, για τον οποίο, αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα ανεξαρτητοποίησης από την Τουρκία.

Και βλέπουμε…

Άλλωστε, στα υπό κατοχή εδάφη του Πόντου –ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- υπάρχουν εκείνοι που περιμένουν την λευτεριά:



ΦΩΤΟ: eurokinissi

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη