30 Απρ 2019

«Τρικυμία» προκαλεί στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση του Παύλου Πολάκη

«Τρικυμία» προκαλεί στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση του Παύλου Πολάκη
και η στήριξη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, το θέμα αρχίζει να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις καθώς ενεπλάκη και το νούμερο δύο της κυβέρνησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών με την παρέμβαση του ζήτησε από τον πρωθυπουργό, εμμέσως πλην σαφώς την εκδίωξη Πολάκη από την Κυβέρνηση.


«Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσηςπου σέβομαι, αυτή είναι η λογική της αντιπαράθεσης αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι δεν έχει σχέση με την Αριστερά. «Οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία, όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί», αναφέρει ακόμα ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση Τσακαλώτου έγινε σε συνεννόηση με την «Κίνηση των 53». Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο Πολάκης είναι πλέον βαρίδι, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑαλλά και για ολόκληρη την Αριστερά. Δεν αποκλείεται, παραμονές της συζήτησης στη Βουλήνα υπάρξει και ξεχωριστή παρέμβαση της «Κίνησης των 53», στην ίδια κατεύθυνση με την ανάρτηση Τσακαλώτου.


Η αιχμηρή παρέμβαση Τσακαλώτου σε συνδυασμό με τις πολλές και σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις στο Μάξιμου για λήψη δραστικών μέτρων εναντίον του υπουργού.

Ουσιαστικά έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα που ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αγνοήσει, δεδομένου ότι υπάρχει μετά το Πάσχα και η συζήτηση στη Βουλή, όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μετα βεβαιότητας ότι δεν θα συμβεί και κάποιο …ατύχημα, αν και το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Επίσης, πολλά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν, ότι η ανάρτηση Τσακαλώτου ήταν το πρώτο βήμα μιας καλά σχεδιασμένης επίθεσης στον ίδιο τον πρωθυπουργό και έπεται συνέχεια, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το Μαξίμου. Στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι γνωρίζουν τις ηγετικές βλέψεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η ακατανόητη κάλυψη του «αναίσθητου» κ. Πολάκη, ο οποίος προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι ένα ιστορικό λάθος, που «χρεώνεται» προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Γενικότερα, εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί μια «παγωμάρα» από την αχαρακτήριστη επίθεση του κ. Πολάκη, ο οποίος με την πολιτική μέγιστη γκάφα του, έδωσε συγκριτικό πλεονέκτημα στη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσε άμεσα να εκμεταλλευθεί το απαράδεκτο ολίσθημα Πολάκη, αποκαλύπτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το Πάσχα θα καταθέσει Πρόταση Μομφής στη Βουλή.

*Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη