20 Απρ 2019

ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ! Υπερβολές στη σύλληψη Λυκουρέζου: Μόνο στρατό δεν κατέβασαν για να συλλάβουν έναν 85χρονο!

Χαρακτηριστικά σόου είχε η σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου το μεσημέρι της
Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας με το νομικό κόσμο να αναρωτιέται, ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, αν η σύλληψή του υποκρύπτει πολιτικό εντυπωσιασμό ενόψει εκλογών.
Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις περιγραφές, μόνο… στρατό δεν κατέβασαν για να συλλάβουν έναν 85χρονο, ο οποίος μάλιστα είναι πασίγνωστος ποινικολόγος με γνωστό τόπο διαμονής και καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια, την ώρα που σε άλλες υποθέσεις δικαιοσύνη και αντιτρομοκρατική κωλυσιεργούν.
Σύλληψη Λυκουρέζου σαν σε ταινία

Το σκηνικό της σύλληψής του, κατά τις περιγραφές, παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από τις 13:30 έως και τις 15:30 γευμάτιζε με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τον γιο του, Νικόλαο Γλίξμπουργκ, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Ακολούθως κάλεσε τον οδηγό του να τον παραλάβει και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση το γραφείο του στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ διέσχιζαν την Πανεπιστημίου, στη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου τούς έκλεισαν αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να είπε στον οδηγό του «πρόσεχε θα τρακάρουμε». Ακολούθως από τα αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής κατέβηκαν επτά άνδρες και ζήτησαν από τον γνωστό ποινικολόγο να τους ακολουθήσει.
ΔΣΑ για την σύλληψη Λυκουρέζου: Η δυσμενής μεταχείριση της Δικαιοσύνης οδηγεί σε στοχοποίηση

Ο οδηγός του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ενημέρωσε τους συνεργάτες του στο δικηγορικό γραφείο οι οποίοι μετέβησαν αμέσως στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, από τις 15:45 έως και τις 17:05 δεν είχαν καμία πληροφόρηση για το πού βρίσκεται ο γνωστός ποινικολόγος καθώς στη ΓΑΔΑ τους έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό!
Εν τέλει ενημέρωσε ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος καλώντας μέσα από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργάτιδά του. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, ακόμη και εκείνη τη στιγμή αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ επέμεναν ότι δεν έχουν πληροφόρηση για σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου.
«Εξωφρενική η μεταχείριση και η σύλληψη»

Συνεργάτιδα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μιλώντας στο iefimerida και σχολιάζοντας το όλο σκηνικό ανέφερε ότι «ήταν εξωφρενική η μεταχείριση, η συμπεριφορά και η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης κατά αυτόν τον τρόπο».
Με δεδομένο μάλιστα ότι ένταλμα σύλληψης εκτελείται για κάποιον όταν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος για τέλεση άλλου αδικήματος, σχολιάζει ότι προκαλεί απορίες το γεγονός ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 85χρονο Αλέξανδρο Λυκουρέζο ο οποίος έχει γνωστό τόπο διαμονής, γνωστή διεύθυνση γραφείου, καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Τονίζει δε ότι πρόκειται για «δικονομική ακρότητα» καθώς, δεδομένων όλων αυτών, μια απλή κλήση σε απολογία θα αρκούσε.

Σχολιάζοντας το κατηγορητήριο, η συνεργάτιδα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μιλώντας στο iefimerida ανέφερε ακόμη ότι «είναι εξωφρενικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση από το 2014 όταν δεν είχε καμία τηλεφωνική ή φυσική επικοινωνία με τους αλλοδαπούς (σσ μέλη της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού) και η πρώτη φορά που τους συνάντησε ήταν στη δική του Γιώργου Αντωνόπουλου το Σεπτέμβριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ως κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου».





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη