17 Απρ 2019

Το ΝΑΤΟ απάντησε σε δήλωση σχετικά με τον τερματισμό της συνεργασίας με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε μια δήλωση σχετικά με την πλήρη παύση της συνεργασίας με τη
Ρωσία. Στο στρατιωτικό μπλοκ, δήλωσαν ότι διατηρούν έναν σοβαρό διάλογο με ισχυρή αποτροπή.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση της εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungesku, που κυκλοφόρησε την Τρίτη 16 Απριλίου.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η ρωσική άνοιξη, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Grushko, δήλωσε ότι η Ρωσία και το ΝΑΤΟ είχαν σταματήσει εντελώς τη συνεργασία σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.


Σε απάντηση, η Oana Lungescu ανέφερε ότι το Μάρτιο του 2014 το ΝΑΤΟ, λόγω των “επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, είχε αναστείλει εντελώς την πρακτική συνεργασία με τη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα διαύλους πολιτικού και στρατιωτικού διαλόγου” και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει από τότε.
“Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να διεξάγει διάλογο με τη Ρωσία για να δείξει σαφώς τις θέσεις μας, να μειώσει τους κινδύνους και να αυξήσει τη διαφάνεια”, δήλωσε ο Λουντσέσκου, σημειώνοντας ότι η συμμαχία συνεχίζει το διάλογο με τη Ρωσία σε διάφορα επίπεδα.
Ως παράδειγμα, ανέφερε τις συναντήσεις του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, το τελευταίο των οποίων έλαβε χώρα τον Ιανουάριο, καθώς και συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg με το ρωσικό υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το τελευταίο από το οποίο διεξήχθη τον Μάρτιο του 2019 στο Μόναχο.

“Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συνεχίζει τον τακτικό διάλογο με τους Ρώσους διπλωμάτες. Διατηρούμε επίσης στρατιωτικούς διαύλους επικοινωνίας. Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη διατηρούν άμεσες επαφές με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για παράδειγμα, ο στρατηγός Scaparrotti συναντήθηκε με τον στρατηγό Gerasimov τον Δεκέμβριο “, υπενθύμισε ο Lungescu.


Источник: https://rusvesna.su/news/1555430908

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη