18 Απρ 2019

Τι να μην κάνετε με τα λεφτά σας

Λάθη που οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποφεύγουν συστηματικά


Η διαχείριση των χρημάτων είναι μία ικανότητα που αποτελεί κλειδί για την επιτυχία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις για τα χρήματα που

είναι αποτελεσματικές, πολλές από αυτές όταν είναι ακόμη νεαροί σε ηλικία.

Όπως όλοι οι τομείς της ζωής είναι σημαντικό να εκπαιδευόμαστε από μόνοι μας για τις δυσκολίες. διαβάστε λοιπόν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με τα λεφτά σας.

Βασικός κανόνας είναι να μην ξοδεύετε υπερβολικά χρήματα. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταφέρνουν να ζουν με λιγότερα χρήματα από αυτά που βγάζουν. Πολλοί δισεκατομμυριούχοι λένε ότι ζούσαν με τα μισά χρήματα από αυτά που έβγαζαν, ακόμη και όταν έβγαζαν πολύ λίγα χρήματα και με το ζόρι τους έφταναν. Η αποταμίευση είναι τρόπος ζωής και είναι επιτυχία να αποταμιεύετε το 10% με 15% του εισοδήματός σας.


Μην κολλάτε στην τιμή. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν απολύτως την αξία. Η τιμή που πληρώνουμε για μία επένδυση, ένα γεύμα ή ένα ρούχο είναι μόνο ένα κομμάτι αυτού που πρέπει να σκεφτόμαστε όταν επενδύουμε κάπου τα χρήματα μας.

Μην χαραμίζετε χρήματα για αμοιβές και τόκους, να διαχειρίζεστε με σύνεση τις συναλλαγές με τις τράπεζες.

Να προσαρμόζετε τα χρήματά σας στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στη ζωή σας, όπως για παράδειγμα μετά το γάμο σας ή τη γέννηση ενός παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό όταν αλλάζει η ζωή σας, να αλλάζει και ο οικονομικός προγραμματισμός και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι όταν το εισόδημά τους παραμένει στάσιμο και αναζητούν τρόπους να το αυξήσουν. Για παράδειγμα, κάνουν μαθήματα για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους ή προτείνουν ιδέες για να αυξηθεί η παραγωγικότητα της εταιρείας, στην οποία εργάζονται.

Ποτέ μην αγνοείτε τις δηλώσεις και τις αποδείξεις σας. Περιλαμβάνουν στοιχεία για το πώς διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας.

Μη ρισκάρετε ανόητα. Όπως έχει χαρακτηριστικά πει ο μεγαλοεπενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να μη ρισκάρετε ποτέ.

Μην κάνετε ότι ξέρετε τα πάντα. Ο κόσμος των γνώσεων είναι τεράστιος και οι έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν τα ξέρουν όλα. Γι' αυτό το λόγο άνθρωποι όπως ο Γουόρεν Μπάφετ ξέρουν τα όρια και τις δυνάμεις τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ζητούν τις συμβουλές των ειδικών, ωστόσο όταν γίνει λάθος δεν αναζητούν τις ευθύνες στους άλλους.

Και τέλος δεν αφήνουν το κυνήγι του χρήματος να επισκιάσει τις αξίες τους. Εξάλλου, η οικονομική επιτυχία δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσει κανείς τους στόχους και τις αξίες, τις οποίες πιστεύει.




newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη