28 Απρ 2019

Έπεσαν οι μάσκες! Ιδού τι ετοιμάζουν: Παγκόσμια κυβέρνηση και επιτήρηση της μαζικής ενημέρωσης για να «σώσουν» την ανθρωπότητα

Ένας εξέχων σύγχρονος φιλόσοφος της Οξφόρδης που είναι γνωστός για τις τρομακτικές προβλέψεις του για την ανθρωπότητα έχει μια νέα θεωρία για το μέλλον μας.

Πάνω από 15 χρόνια πριν, ο Nick Bostrom, συγγραφέας της Superintelligence: Διαδρομές, Κίνδυνοι, Στρατηγικές, έκανε την υπόθεση ότι όλοι ζούμε σε μια προσομοίωση υπολογιστή που μοιάζει με Matrix που τρέχει ένας άλλος πολιτισμός.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Bostrom σε διάσκεψη στο Βανκούβερ του Καναδά μίλησε για μερικές από τις ιδέες του, που καταγράφονται στο τελευταίο έργο του, «Η ευάλωτη παγκόσμια υπόθεση».

Ο Bostrom ισχυρίστηκε ότι η μαζική επιτήρηση θα μπορούσε να είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να σωθεί η ανθρωπότητα από μια τεχνολογία δικής μας δημιουργίας.

Η θεωρία του ξεκινά με μια μεταφορά, μια ομάδα ανθρώπων που στέκονται μπροστά σε μια γιγαντιαία αυλή γεμάτη με μπάλες που αντιπροσωπεύουν ιδέες. Υπάρχουν λευκές μπάλες (ωφέλιμες ιδέες), γκρι μπάλες (μετρίως βλαβερές ιδέες) και μαύρες μπάλες (ιδέες που καταστρέφουν τον πολιτισμό).

Ο Μποστρόμ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει μόνο μία μαύρη μπάλα στην ουρά, αλλά, μόλις αυτή επιλεγεί, δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί. (Εξάλλου, η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί).

Σύμφωνα με τον Bostrom, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχουμε επιλέξει ακόμη μια μαύρη μπάλα είναι επειδή είμαστε «τυχεροί» .

Ο Bostrom πιστεύει πως αν συνεχιστεί η τεχνολογική εξέλιξη τότε θα επιτευχθεί ένα σύνολο δυνατοτήτων που θα καταστήσουν την καταστροφή του πολιτισμού εξαιρετικά πιθανή, εκτός κι αν ο πολιτισμός εγκαταλείψει επαρκώς την ημι-αναρχική κατάσταση.

Ακόμη πιστεύει ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση.

Ο Bostrom πρότεινε τρόπους και ιδέες που είναι τρομακτικά δυστοπικές:

Η πρώτη θα απαιτούσε ισχυρότερη παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία να υπερβαίνει το σημερινό διεθνές σύστημα. Αυτό θα επέτρεπε στα κράτη να συμφωνήσουν να απαγορεύσουν τη χρήση της τεχνολογίας αρκετά γρήγορα ώστε να αποφευχθεί η συνολική καταστροφή, διότι η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα από ό, τι ήταν δυνατό στο παρελθόν. Ο Bostrom προτείνει στο έγγραφό του ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να διατηρήσει πυρηνικά όπλα για προστασία από ένα ξέσπασμα ή μια σοβαρή παραβίαση.

Το δεύτερο σύστημα είναι πιο δυστοπικό και θα απαιτούσε σημαντικά περισσότερη επιτήρηση από ό, τι χρησιμοποιείται για τον άνθρωπο. Ο Bostrom περιγράφει ένα είδος «ετικέτας ελευθερίας», προσαρμοσμένη σε όλους όσους μεταδίδουν ήχο και βίντεο που εμφανίζουν σημάδια ανεπιθύμητης συμπεριφοράς. Αυτές οι ετικέτες θα τροφοδοτούν πληροφορίες σε «σταθμούς παρακολούθησης πατριώτη» ή «κέντρα ελευθερίας».

Πόσο πιο πολύ οργουελική κοινωνία δηλαδή;;

Ο Brandon Smith, ιδρυτής του Alt-Market.com, είχε μερικά συναρπαστικά σχόλια επί των απόψεων του Bostrom:

“Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο για τους πολλούς λόγους για τους οποίους αυτές οι ιδέες του «εμπειρογνώμονα» είναι τρομακτικά λανθασμένες. Ένα πράγμα που ξεχωρίζει όμως είναι η παγκοσμιοποιημένη (και λουσιφερική) εμμονή με την ιδέα του «προσομοιωμένου σύμπαντος». Εάν όλα όσα γνωρίζουμε και επιτελούμε είναι στην πραγματικότητα θέμα αντίληψης ή προσομοίωσης, τότε όλα γίνονται σχετικά, συμπεριλαμβανομένης της ηθικής”.



crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη