25 Απρ 2019

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:Η απάτη με τη ρύθμιση χρεών και το «κούρεμα» συντάξεων

Χρωστάς σε Aσφαλιστικό Tαμείο και θέλεις να ρυθμίσεις τη δόση σου; Κανένα πρόβλημα!
Μπορείς να το κάνεις και να σου χαριστούν πρόστιμα και προσαυξήσεις έως και 60% αλλά θα χάσεις το 40% της σύνταξης σου!

Αυτήν τη συριζαίικη απάτη θα βιώσουν 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με βάση το νόμο για τις 120 δόσεις. Στόχο της κυβέρνησης είναι η τόνωση των εσόδων των Aσφαλιστικών Tαμείων αλλά και η τιμωρία ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών και αγροτών, τους οποίους η σημερινή εγκληματική οργάνωση οδήγησε σε αδιέξοδο με την υπέρογκη φορολογία και την υπερ-εισφορολόγηση.


Η επινόηση των πολιτικών απατεώνων που κυβερνούν τη χώρα στηρίζεται στην αναδρομική εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, βάσει του οποίου θα επανυπολογιστούν αναδρομικά όλα τα παλαιά χρέη κατά το διάστημα 2002-2016.

Το πιο τρελό είναι, ότι ο επανυπολογισμός αυτός δεν θα γίνει με βάση το πραγματικό εισόδημα που είχαν οι οφειλέτες αλλά βάσει του κατώτατου μισθού του 2018, δηλαδή τα 586 ευρώ και την αναλογούσα εισφορά των 158 ευρώ.

Αν κάποιος δηλαδή χρωστάει 55.000 ευρώ μετά από "κούρεμα" 60%, τότε για την περίοδο 2002-2016, οι εισφορές αυτές αντιστοιχούν σε μέσο μηνιαίο εισόδημα 1.527 ευρώ και σε σύνταξη 900 ευρώ.

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων καλείται να πληρώσει 450 ευρώ μηνιαίως και ως εκ τούτου, η σύνταξη του θα μειωθεί στα 450 ευρώ. Δηλαδή η διαγραφή προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, θα οδηγήσει σε μείωση της σύνταξης στο μισό! Εκτός αυτού, ο 1 στους 2 οφειλέτες των Aσφαλιστικών Tαμείων αποκλείεται από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.

Είναι δεδομένο, ότι μέρα με την ημέρα αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές του εγκληματικού νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος έρχεται σε συνέχεια της "περήφανης διαπραγμάτευσης" του 2015 και της υπογραφής του τρίτου μνημονίου που προκάλεσε την υιοθέτηση ακραίων μέτρων κατά της συντριπτικής πλειονότητας των οφειλετών των Aσφαλιστικών Tαμείων. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του Τσίπρα και της παρέας του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη