23 Απρ 2019

Η αντίδραση της Νότιας Κορέας στην επικείμενη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Πούτιν

Η Νότια Κορέ θα αντιμετώπιζε ευνοϊκά το ταξίδι που προγραμματίζει να κάνει στη
Ρωσική Ομοσπονδία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διότι ενδέχεται να δώσει ώθηση στην προσπάθεια αποπυρηνικοποίησης της Πιονγιάνγκ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον Κυανό Οίκο (τη νοτιοκορεάτικη προεδρία) σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
«Αντιλαμβάνομαι ότι ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να επισκεφθεί τη Ρωσία και πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καλό για τη Νότια Κορέα διότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας για την αποπυρηνικοποίηση (της κορεατικής χερσονήσου) και ενδέχεται να φέρει καλά αποτελέσματα», είπε η πηγή αυτή σε δημοσιογράφους, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η πηγή έκανε τη δήλωση αυτή στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, όπου αφίχθη ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν την Κυριακή για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία πως ο Μουν ανέλαβε να μεταφέρει ένα προσωπικό μήνυμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον Κιμ.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω το περιεχόμενο (του μηνύματος), όμως πιστεύω ότι θα επιδοθεί, μαζί με μια ενημέρωση για τη σύνοδο Νότιας Κορέας- ΗΠΑ, όταν διεξαχθεί διακορεατική σύνοδος», ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το Yonhap.

Μουν και Τραμπ συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λίγο καιρό μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ, στα τέλη του Φεβρουαρίου, που ολοκληρώθηκε πρόωρα χωρίς να υπάρξει ουδεμία συμφωνία για το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης.

Το Κρεμλίνο ανήγγειλε τη Μεγάλη Δευτέρα, ότι ο Κιμ θα ταξιδέψει στη Ρωσία για μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τα τέλη του Απριλίου.

Υπάρχει φημολογία ότι η συνάντηση κορυφής Κιμ-Πούτιν μπορεί να γίνει στην πόλη Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη