22 Μαΐ 2019

A.Tσίπρας: Αν δεν με ψηφίσετε θα χάσετε τις παροχές !!!

Στην τακτική των εκβιασμών και των ψεύτικων διλημμάτων πέρασε ο Αλέξης
Τσίπρας προκειμένου να ψαλιδίσει την μεγάλη διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις ο Πρωθυπουργός «απείλησε» τον ελληνικό λαό ότι αν δεν τον ψηφίσει δεν θα ισχύον τα μέτρα που προανήγγειλε πρόσφατα προκαλώντας καυστικά σχόλια από όλους όσους κατάλαβαν το παιχνίδι του εκβιασμού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί τόνισε ότι: «Την επόμενη Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Αλλά με την πόλωση που επέλεξε η αντιπολίτευση να διεξαχθεί αυτή η αντιπαράθεση, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή εντολή ακύρωσής τους. Διότι αν επιβεβαιωθούν όσοι δεν πιστεύουν αυτά τα μέτρα είναι βέβαιο ότι την επόμενη μέρα θα δούμε πολλές αντιδράσεις στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ:
«Ο Βέρμπερ μίλησε για λεφτά των Ευρωπαίων. Να τελειώσει αυτή η κοροϊδία. Τα λεφτά αυτά είναι από τις θυσίες των Ελλήνων. Να σταματήσουν οι προσβλητικές αναφορές από αυτούς τους ανθρώπους που είναι εμμονικοί στη λιτότητα και στη διαίρεση της Ευρώπης. Θέλουν να ευημερεί ο Βορράς και να αναστενάζει ο Νότος».

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική και νέων μέτρων ελάφρυνσης ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την απόδοση της οικονομίας ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι πρόσφατες παροχές έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.

Σε ότι έχει να κάνει με τον χρόνο των εκλογών αυτή την φορά δεν απάντησε ευθέως αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Το τέλος της τετραετίας είναι ούτως ή άλλως κοντά. Άρα δεν έχει τόσο μεγάλη αξία να συζητείται αυτό. Ούτως ή άλλως ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές είναι, κάτι που παραδέχεται και ο αντίπαλός μου ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο».

Στην χθεσινή του συνέντευξη στο Κontra channel είχε την ίδια γραμμή λέγοντας: «Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξη του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, είπε ότι είναι κρίσιμη: «Εάν αποδοκιμαστεί το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη- και δεν είναι τυχαία αυτά που του ξέφυγαν-για να καταργήσει τε μέτρα ελάφρυνσης, λέγοντας ότι έχει και τη λαϊκή στήριξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε τα μέτρα ελάφρυνσης ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Τα ψηφίζει αλλά δεν τα πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης. Αναγκάζεται να τα ψηφίσει, διότι αν δεν τα ψήφιζε θα είχε τεράστιο πρόβλημα όχι να φτάσει μέχρι την κάλπη, αλλά να κυκλοφορήσει και μέσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που είναι άνθρωποι και αυτοί, δεν είναι στις ελίτ, όπου αναφέρεται, είναι λαϊκός κόσμος. Ευχήθηκα στη Ν.Δ. να είναι στην αντιπολίτευση και την επόμενη τετραετία για να ψηφίζουν θετικά μέτρα που θα φέρνουμε εμείς».

Ο κ. Τσίπρας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής κατηγόρησε τις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «λεηλάτησαν την οικονομία και την κοινωνία και δεν έφεραν πλεόνασμα γιατί είχαν ρεμούλα και διαπλοκή, δεν επικέντρωσαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άφησαν ανεξέλεγκτη την αγορά εργασίας και δεν είχαμε μείωση της ανεργίας».

Για τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Κέρδισα κύρος και αξιοπιστία. Ποτέ δεν έγινα το αγαπημένο παιδί των Βρυξελλών. Κατέκτησα σημαντικούς φίλους και στη δεξιά και σημαντικές συμμαχίες στις προοδευτικές δυνάμεις».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη